Представники ООН допоможуть відбудовувати Чернігів

До Чернігова завітала делегація Програми ООН. У ході зустрічі чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ознайомив іноземних гостей із станом справ у місті та наслідками руйнувань, завданих російськими солдатами. За результатами візиту представники делегації приймуть рішення, як допомогти нашому місту.

5 жовтня Чернігів відвідала іноземна делегація, що представляє Програму ООН з населених пунктів. Представники цієї делегації зустрілись з міським головою Чернігова, аби дізнатися про стан справ у місті і якої допомоги потребують його мешканці.

Владислав Атрошенко розказав візитерам, що найбільше під час ворожого наступу російської армії у місті постраждали три напрямки — приватне житло, об'єкти критичної інфраструктури, підприємства. Як наслідок цього, Чернігів втратив десятки робочих місць та податкових надходжень.

Окрім цього, міський голова повідомив іноземних партнерів, що попри колосальні втрати в бюджеті Чернігова, органи місцевого самоврядування роблять все можливе, аби повернути місто до життя.

З цією метою кошти місцевого бюджету спрямовують за наступними напрямками:

  • жителям приватних будинків, які поки не отримали компенсацію збитків від держави;
  • на обстеження і ремонт пошкоджених багатоквартирних будинків;
  • на ремонт об'єктів критичної інфраструктури;
  • на заходи з підвищення обороноздатності міста.
« Якщо вчасно не забезпечити людям найголовніші елементи життя, комфорту, виховання дітей, транспорту, то місто просто втратить значну частину людей, які переїдуть жити в інше місто», — пояснив головну мотивацію всіх рішень органів місцевого самоврядування Владислав Атрошенко.

Представники делегації відмітили зусилля міської влади по відновленню Чернігова та допомоги місцевим жителям,.

«Ми вражені, скільки муніципалітет робить зараз для Чернігова та його людей», - повідомив старший експерт із відновлення та управління містами Райан Ллойд Нокс.
08:45