Поліція оперативно затримала грабіжника

Поліцейські Чернігівщини оперативно затримали розбійника, який напав на жінку та заволодів коштами у сумі близько мільйона гривень

Оперативники відділу кримінальної поліції Корюківського райвідділу поліції впродовж доби встановили та затримали зловмисника, який підозрюється у вчиненні розбійного нападу на 58-річну мешканку Мени.

Фото: ілюстраційне


Вчора до поліції звернувся чоловік, який повідомив про напад на його дружину. Він розповів, що невідомий зловмисник проник до їхнього будинку, поки жінка сама поралася по господарству у дворі. Коли господиня зайшла в дім, то всередині побачила незнайомця. Незваний гість одразу ж завдав їй кілька ударів дерев’яною палицею по голові і відібрав заощадження (загалом в сумі близько 400 тисяч гривень та 15 тисяч доларів США), після чого втік.

На місце події негайно виїхали група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група Корюківської поліції та кінолог зі службовою собакою.

В результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські Корюківщини спільно з оперативниками обласного управління карного розшуку та відділу кримінального аналізу менш ніж за добу встановили особу підозрюваного. Ним виявився мешканець Конотопа Сумської області. У минулому цей чоловік неодноразово був засуджений за майнові злочини.

Поліцейські затримали зловмисника у готелі в місті Бахмач, де він переховувався. У нього вилучено частину коштів, які належать потерпілій.
Нападника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом злочину слідчий поліції під процесуальним керівництвом Корюківської окружної прокуратури відкрив провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану). Зловмиснику загрожує від 8 до 15 років.
15:20