Переваги та різновиди годинників оптом

Годинник – це такий аксесуар, який підкреслює почуття стилю та статусу власника, а також створює певний образ. Щоб вибрати виріб, який буде добре виглядати та прослужить довго, потрібно розуміти, що взагалі таке годинниковий механізм та чим він відрізняється.

Переваги годинників

Сьогодні можна купити оптом годинники. Головне, щоб вони відповідали високим стандартам якості. Виробники весь час прагнуть створити стильні аксесуари, а також надійні вироби. Такі годинники завжди показують точний час і працюють без усіляких збоїв, а також термін експлуатації довший. Продумується кожна деталь, щоб під час служби не виникало жодних проблем. Використовувані матеріали також відрізняються гарною якістю. Завдяки усім цим особливостям пристрій довговічний. Крім того, годинники витримують механічні пошкодження, не втрачають свого первісного кольору з часом, ще не потьмяніють і не зітруться. Надійний ремінець і браслет не дають годиннику впасти з зап’ястя. Усі з’єднання, замки та сам матеріал надзвичайно міцні. До переваг можна віднести:

  • зносостійкість;
  • стильний дизайн;
  • надійність;
  • точність;
  • невисока вартість.

Різновиди годинників

Механізм – це серце годинників. Залежно від того, як працює механізм, у годинниковій індустрії розрізняють:

  1. Механічні (з ручним або автоматичним заводом);
  2. Кварцові (зі стрілками, рідкокристалічними та іншими джерелами енергії).

Кожен з них має свій принцип роботи та конструктивні особливості. Тип годинникового механізму впливає на набір функцій, довговічність та функціональність аксесуарів.

Механічні годинники

Вони вважаються елітним аксесуаром. Їх зазвичай купують ті, хто надає перевагу надійності та класиці. Колекціонери та поціновувачі годинникових традицій цікавляться весь час багатовіковою історією саме механічних аксесуарів. Часто такий механічний годинник обирають як показник гарного смаку та свого статусу. Ще однією властивістю є їх функціональність та безвідмовність в роботі.

В основі роботи механічного годинника лежить процес перемотування заведеної пружини. Вони активує механічний маятник, що впливає на зубчастий механізм. Це змушує стрілку рухатися через певні проміжки часу. Коли пружина повністю перемотана, то стрілки перестають рухатися. Щоб виправити це, годинник потрібно знову завести.

Кварцові годинники

Самі пристрої та їх принципи роботи відрізняються від механічних тим, що маятники у них замінені кварцовими кристалами. Ці кварцові кристали мають чудові особливості, а саме: вони скорочуються і генерують електричні імпульси при подачі електричного струму. Завдяки цій технології кристали кварці можуть безперервно вібрувати під впливом електричного струму і випромінювати імпульси. Кристал відповідного розміру коливається на частоті до 32 мегагерців. Цей імпульс перетворюється ні 1 герц, а вже потім посилюється і передається на кроковий механізм, що і рухає самі стрілки.

Такі кварцові аксесуари точні, з похибкою приблизно до 40 секунд на місяць, також вони дуже надійні та прості як в догляді, так і в обслуговуванні, бо батарейки замінюють раз на три роки або навіть рідше.

Розумні годинники (смарт-вотч)

Це справжній гаджет на зап’ясті, який замінює смартфон. Розумна сенсорна система зчитує спортивні та медичні дані і завантажує їх у певну систему. Інтегрований додаток обробляє ці дані та передає їх на сенсорний екран вашого телефону. Функції цього смарт-годинника включають в себе функції смартфона, зокрема, дзвінки, доступ до інтернету і оплату покупок. Синхронізація з мобільними телефонами та зовнішніми датчиками відбувається через блютуз або ж вай-фай. Деякі моделі сумісні з сім-картами, що дозволяє здійснювати дзвінки та отримувати смс-повідомлення без підключення до самого смартфону.

17:45