Обмін валют в обміннику

Обмін коштів інших держав на UAH та навпаки доступний у багатьох банківських установах або фінансових організаціях, які здійснюють свою діяльність за ліцензією. Можливий і неофіційний обмін – на чорному ринку: курс валют там зазвичай вище, ніж у ліцензованих компаніях.

Але щоб угода була законною, а клієнт у всьому впевнений, надійним є звернення саме до ліцензованої компанії. Наприклад, підійде з цією метою обмінник Кіт Груп.

Приватні обмінники: які переваги звернення сюди

У таких організаціях можливий обмін основних валют:

● євро;

● англійського фунта;

● американського долара;

● польського злотого;

● російського рубля.

Солідні обмінні організації мають свій web-сайт. Курси оновлюються на ньому в режимі реального часу, і вони завжди вигідніші, ніж ті, що пропонуються у банківських відділеннях. Тобто кожному клієнту будь-коли доступний перегляд динаміки курсів на поточний момент.

Курс валют у такому обміннику можна зафіксувати, як і суму для обміну – на одну годину. Для цього просто залишають заявку на ресурсі у спеціально призначеній формі. Клієнт може звернутися за послугою за телефоном, зателефонувавши до call-центру обмінника, тоді оператор забронює для нього курс.

Крім того, очевидним є життєвий цикл у роботі подібної організації. Курс відповідає показникам ринку та змінюється, відповідно до рівня ринку фінансів.

Щоб переконатися в перевагах діяльності обмінника, доступна можливість здійснити пробний обмін: треба просто залишити заявку на сайті на таку послугу.

Коли курс обміну валют – найкращий

Експертами помічені коливання курсу у кожному календарному місяці. Так, вони рекомендують купувати валюту в першій половині місяця, тоді національна валюта є найбільш стабільною, а ось продавати іноземну валюту радять у другій половині.

Щодо сезонів, то виділяють певні коливання курсу восени. Знижується він влітку, зростає, як правило, взимку. Згідно з такими прогнозами, продавати валюту краще в зимовий період, купувати – ближче до літа. Але все одно перед угодою необхідно все проаналізувати, добре зважити, не покладатися виключно на рекомендації. Тенденції можуть змінюватись.

Слід зазначити, що експерти також бачать закономірність в коливанні курсу і тоді, коли це стосується днів тижня. Так, можна простежити таке: в понеділок ринок фінансів після вихідних тільки «прокидається», угоди відбуваються до середини тижня, тому краще купувати валюту в середу та четвер.

Відстежується закономірність у коливаннях валютного курсу також в тих випадках, коли спостерігається вплив зовнішніх факторів. У певні періоди визначальною в падінні чи зростанні валютного курсу є і внутрішня політика держави.

16:30