Необхідний інвентар для пасічника

Одним із популярних видів господарської діяльності вважається – бджолярство. Пасічники можуть багато заробляти, але для цього, відповідно, потрібно і багато працювати. Мед – це популярний та смачний продукт харчування, який потрібен цілий рік кожному. Для того, щоб пасічник міг все робити вправно та швидко, йому необхідно придбати різноманітне обладнання та інструменти.

Інвентар бджоляра: з чого почати новачку

При купівлі відповідних товарів для пасіки особливу увагу треба звернути на вулики. Для початку можна придбати один чи два будиночки, а вже з часом дорощувати та розвивати свою пасіку. Підбір бджолиних сімей, а також купівля матки також важливий процес. Новачкам в цій справі варто проконсультуватися зі спеціалістами, для того щоб все зробити правильно та добре організувати роботу своєї пасіки.

Асортимент інструментів для пасіки

Для пасічника потрібно придбати й інший варіант приладів та інструментів. Все це допоможе в організації комфортної та ефективної роботи. Обов’язково необхідно придбати стамеска бджоляра. Цей тип товару створюється із металу, а рукоятку роблять або ж з такого матеріалу, або ж з дерева. Такий прилад буде потрібний кожному бджоляру, який буде працювати з рамками. Використовують інструмент для відокремлення вощини від рамки, очищення вулика, відділення корпусів вулика тощо.

Однорядова щітка – ще один популярний тип інструментів, який обов’язково потрібен пасічникам. Прилад стане у нагоді тоді, коли потрібно буде очистити рамку від бджіл. Для виготовлення щіток виробники використовують штучний або натуральний ворс. Найякіснішими варіантами вважаються щітки з натурального матеріалу, адже вони прості у використанні та довговічні. Потрібно звертати увагу на те, щоб щітки не мали ніякого запаху, щоб не відлякувати комах.

Коли починається сезон збору меду, кожному пасічнику знадобиться спеціальний ящик для переносу рамок. Такі вироби, зазвичай, мають великий розмір, для того щоб там могли розміщуватися одразу шість рамок. В ящиках є гарна вентиляція, тому вони такі потрібні для пасіки. Також бджолярам необхідно обрати спеціальні ножі для розкриття рамок, медогонки, та навіть тару для зберігання меду. Обирати такі вироби кожен пасічник повинен на свій смак.

Все для пасіки замовити можна на сайті інтернет-магазину vashapasika.com.ua. Серед всього представленого асортименту товарів кожен клієнт знайде для себе відповідні інструменти та прилади для гарного ведення пасіки.

13:25