Як обрати найкращий засіб від бліх для котів

Кішки – це домашні тварини, які потребують постійного догляду. Незважаючи на те, що тварина може все життя проводити в квартирних умовах, вона не захищена від паразитів. Якщо справа стосується котів, які періодично бувають на відкритому повітрі, то вони швидше можуть підхопити кліща або блішку. Для запобігання таким ситуаціям слід придбати засіб від бліх для котів котрий підійдесаме вашій тваринці.
На сьогоднішній день існує безліч різних варіантів, які вирішують проблему зараження, а також запобігають її появі. Слід вибирати виходячи з особистих уподобань та зручності.

Які бувають засоби для боротьби з блохами у котів

За допомогою сучасних технологій вчені у цій галузі змогли створити кілька видів усіляких пристосувань та речовин проти бліх. Вони бувають різного типу та способу застосування, серед найпопулярніших виділяють наступні засоби.

Сьогодні на ринку зоотоварів та у ветеринарних аптеках пропонується широкий вибір засобів, що допомагають боротися з бліхами у кішок. Підбираючи оптимальний варіант, варто одразу ознайомитись з його складом. Деякі препарати орієнтовані на мурлик конкретної породи. Особливо ретельно потрібно підбирати ефективний засіб для виведення бліх, якщо паразити з'явилися у годуючих або вагітних вихованців, кошенят. Це пов'язано з тим, що не кожен засіб годиться для використання для кошенят або є ефективним при великому скупченні паразитів. Знання цих нюансів допоможе правильно придбати засіб від бліх для кошенят або великих котів та за всіма правилами обробити кішку. Нижче ми розглянемо декулька основних типів засобів для боротьби з блохами у котів.

Краплі на холку від бліх

Захисна дія крапель полягає в тому, що при нанесенні їх на шкіру активний компонент всмоктується в кров і потрапляє в організм паразита при укусі, а також розподіляється по підшкірно-жировій клітковині тварини, зосереджуючись у волосяних цибулинах і сальних залозах і регулярно виділяючись на поверхню шкіри тоді загибель паразитів настає ще до укусу. 

Препарат наноситься на шкіру тварини в ділянку холки. Якщо обсяг речовини більший за 2 мл, краще не наносити весь препарат в одне місце, а розподілити на 3-5 точок по всій довжині хребта. Зазвичай, в залежності відтипу препаратів данної групи, захисний ефект від впливу крапель настане не раніше, ніж через 12-24 години. 

Повне всмоктування активної речовини під шкіру настане як правило, через 12 годин після нанесення препарату. Не слід у цей період мити вашого котика або навіть гуляти з ниму у вологу погоду на подвірьї. 

Нашийник для котів від бліх.

Його дія полягає в тому, що активна речовина в порах стрічки нашийника, поступово виділяючись, рівномірно розподіляється по поверхні шкіри та вовни тварини, забезпечуючи її захист. Для оптимального захисту необхідно, щоб нашийник був одягнений на Вашого улюбленця постійно, а не був аксесуаром, призначеним лише для прогулянок. 

Перед тим як надіти нашийник можна провести ним по всій поверхні тіла тварини проти шерсті для швидшого розподілу препарату. Захисний ефект настає не раніше ніж за 24 години. Нашийник повинен щільно прилягати до шкіри тварини, тільки так забезпечується вихід активних речовин зі стрічки. Терміни дії нашийників залежать від фірми виробника. Також терміни дії на різних паразитів (бліх та кліщів) можуть відрізнятися. Не підходить тваринам із довгою або сплутаною шерстю.

Шампунь від бліх

Придбати засіб від бліх у вигляді шампунів - це ефективне рішення для швидкого знищення бліх та кліщів на тварині. Комахи гинуть у процесі миття. Нанесіть шампунь на всю поверхню тіла тварини, чекайте 10 хвилин, перш ніж змити - це загальне правило для всіх медикаментозних шампунів. Нагадаємо, що кішки не люблять, коли їх поливають із душу, краще змивати водою із ковшіка.

Використовуйте окремо засіб для кішок та собак, їх склад дуже відрізняється. Наприклад, якщо міститься активна речовина pyrethrin (піретрин), шампунь не можна використовувати на кішках, тільки на собаках. Шампунь не захищає від повторного зараження паразитами.

Спрей від бліх

Спрей від бліх для котів необхідно використовувати для профілактики. Засіб допомагає запобігти появі шкідливих комах. Це важливо, оскільки кліщі та блохи – це не тільки свербіж, але й захворювання шкіри (наприклад, дерматит). Досвідчені власники вихованців регулярно обробляють котячу шерсть і стежать за тим, щоб вона була здоровою. Якщо хочете уникнути зіткнення з неприємними комахами, запасіться спреєм від бліх для котів.

До явних переваг спреїв від бліх можна віднести:

  • моментальну дію;
  • широкий вибір препаратів;
  • безпека спреїв для тварин.

Але в деяких засобах у складі можутьзустрічатись речовини, до яких пухнастики можуть бути особливо чутливими. Також висока ефективність препаратів іноді супроводжується високою ціною.

Більшість засобів від бліх та кліщів для котів використовуються для антипаразитарної обробки шкіри та вовни. Шампуні, нашийники та інші препарати не є лікарськими препаратами та не містять небезпечних для здоров'я тварин речовин. Більшість засобів створена з урахуванням природних репелентів (гераніола, піретрум, маргоза). Антипаразитарні препарати (за винятком крапель) не потрапляють у кров та не впливають на загальний стан котів.

Щоб ви могли зробити правильний вибір у такому важливому для здоров'я та безпеки питанні, консультанти інтернет-магазину goodzoo.com.ua завжди готові дати вам детальну консультацію щодо того як придбати найкращий засіб від бліх, грунтуючись на данних про вік, способ життя, стану здоров'я вашого котика.
Задати своє питання ви можете через форму зворотнього зв'язку на сайті або зателефонувавши по контактному телефону: 380 93 900 20 23, дє з радістю дадуть відповідь на всі ваші запитання та дадуть максимально докладну інформацію по всім типам препаратів для захисту вашого пухнастого друга.
20:25