Найкращі AV-ресівери та стереопідсилювачі в каталозі інтернет-магазину Showtime

Організація домашньої аудіосистеми у обивателя викликає чимало труднощів. Іноді зібраний набір обладнання дає непогане звучання, але загальний результат до очікуваного ефекту не дотягує. Причиною тому може бути невеликий нюанс, який не було враховано при виборі аудіоапаратури, найчастіше це неправильний вибір ресівера чи стереопідсилювача. Якщо ви мало розумієте в аудіопристрої, без допомоги спеціаліста свою аудіосистему вам не зібрати.

Yamaha R-S202 Black

Яка різниця між AV-ресівером та стереопідсилювачем?

Вам буде простіше зробити вибір між цими пристроями, якщо ви розумітимете різницю між ними.

Стереопідсилювач

Так прийнято називати аудіопристрій, основна функція якого полягає у збільшенні потужності двоканального звукового сигналу. Виробники сучасних моделей стереопідсилювачів позиціонують дані пристрої, які призначені для меломанів — людей, які люблять прослуховувати музичні доріжки у високій якості.

Ресівер

Цей пристрій також здатний посилювати звукові сигнали, тільки ці сигнали не стереофонічні, а багатоканальні. Якщо ви вирішите заказати ресівер, у високій якості ви зможете не лише слухати музичні твори, а й дивитися улюблені кінокартини, музичні кліпи. Візуально ресівер нагадує прямокутної форми ящика, його корпус виконаний з металу. Щоб розгорнути весь потенціал цього пристрою, у мінімальному комплекті до нього необхідно підключити:

  • аудіоколонки (не менше 5 шт.);
  • сабвуфер.

Найбюджетніша модель ресівера оснащена, як мінімум:

  • каналами посилення сигналу (щонайменше 5);
  • системою декодування звуку;
  • системою комутації;
  • системою, яка обробляє потоки звуку.

Погодьтеся, у порівнянні зі стереопідсилювачем, це складний пристрій.

Як визначитися у виборі — ресівер чи стереопідсилювач?

У своєму бажанні придбати краще і маючи на це достатню суму грошей, покупець не замислюється, наскільки йому потрібні всі вбудовані функції пристрою, що сподобався. Купити ресівер, ціна якого відрізняється від вартості стереопідсилювача та не використовувати на 100% весь його потенціал, буде необдуманим рішенням. Вибір на користь стереопідсилювача або ресівера зробити просто, якщо врахувати пару нюансів:

  1. Для прослуховування музичних файлів вибирайте якісний і не найдешевший стереопідсилювач, це саме те, що вам необхідно.
  2. Якщо ви любитель перегляду фільмів з ефектною озвучкою, ваш вибір — це, безумовно, AV-ресівер. Музику ви теж зможете слухати, але пріоритет глибокого звуку з усіма його півтонами та відтінками буде саме під час перегляду фільмів.

Обидва пристрої видають звук, але роблять принципово різними способами, розставляючи різні пріоритети та звукові акценти. Безумовно, ресівер оснащений набором функцій, не всі з яких вам будуть потрібні, та й аудіотракт обох пристроїв створюється та функціонує по-різному:

  • для прослуховування музики важливо вловлювати чуттєвість мелодії та її найтонші зміни;
  • кінофонограма є набір звуків, наповнена динамікою і потужними перепадами звуку, з його яскравими ефектами, тембрами голосів, що характеризують особистості героїв кінофільму, що емоційно забарвлюють ту чи іншу сцену.

Ви також можете зробити вибір на користь такого пристрою, як стереоресівер. Це обладнання з вбудованим радіотюнером, що візуально нагадує інтегральний підсилювач. Приймаючи сигнали від різних джерел звуку, що у полі його дії, стереоресівер розподіляє їх у ті пристрої, яким вони призначені. Крім того, за допомогою стереоресівера можна легко перемикатися від одного пристрою до іншого і коригувати властивості аудіосигналу.

Cyrus LYRIC 09 Black

Де сьогодні в Україні можна придбати потужний ресівери?

Купити ресівер у Києві з доставкою по Україні в інтернет-магазині Showtime — правильний крок для якісного покращення вашої аудіосистеми. Ми пропонуємо до покупки AV- та стереоресівери від найкращих світових торгових марок. Пристрої, представлені в асортименті нашого магазину, відрізняються набором функцій і характеристик, тому ви легко зможете вибрати пристрій, який максимально відповідає критеріям вашого пошуку.

09:25