На відновлення Чернігова піде чотири роки — Атрошенко

Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що для відбудови міста після обстрілів російських окупантів знадобиться не менше чотирьох років.

«На відновлення Чернігова знадобиться чотири роки, якщо працювати швидко і мати повний обсяг коштів. Будівництво — три роки, рік — проєкти», — заявив Атрошенко.

Мер підкреслив, що фахівцям знадобиться не менше двох тижнів, щоб провести попередню оцінку руйнувань через дії ворога.

«Війна ще не закінчилася. Вона може повернутися будь-якої хвилини. Опосередковано підтвердження жахіть, які переніс Чернігів, ми бачимо з кількості ящиків від російської зброї після артилерійських і мінометних обстрілів, виявлених при зачистках передмість. Це тисячі снарядів калібру 152, тисячі мін 120-го калібру. Це принесло значні руйнації приватного житла. Найбільше постраждало в усіх напрямках передмістя. У Чернігові значні ушкодження є у сотень багатоповерхівок», — заявив Атрошенко.

Він уточнив, що серйозних ушкоджень зазнали приблизно 150 багатоповерхових житлових будинків. Пошкоджені комунікації. Ті, що на поверхні, зокрема дроти, знищені на майже 70−100%.

«Збитки величезні - на десятки мільярдів гривень. Тільки щоб перебудувати ТЕЦ треба близько 200−300 млн євро», — сказав Атрошенко.
09:10