На Ніжинщині чоловік скоїв ДТП

1276770-u-polonnomu-zbili-velosipedista.jpeg

Прокурором Ніжинської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно водія за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом.

Слідством установлено, що дорожньо-транспортну подію чоловік скоїв у листопаді минулого року у м. Носівка Ніжинського району. Так, рухаючись на власному автомобілі водій порушив правила дорожнього руху та здійснив наїзд на пішохода, в результаті чого жінка отримала тілесне ушкодження, яке відносяться до категорії середнього ступеню тяжкості. Публічне обвинувачення підтримуватиме Ніжинська окружна прокуратура. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робііт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Ніжинська окружна прокуратура

Фото ілюстровано

18:32