На Ніжинщині буде функіонувати 182 освітні заклади

Як повідомив голова Ніжинської РВА Григорій Ковтун, із початку липня в районі та територіальних громадах почали працювати комісії щодо перевірки стану готовності укриттів у закладах освіти.

Окрему увагу начальник Ніжинської РВА приділив Ніжинській гімназії №17 де зараз проводяться роботи по ремонту підземної споруди. Там, як на більшості таких об’єктів району облаштовують мережі електро-, водопостачання та водовідведення, вентиляційні системи, системи оповіщення, генератори тощо.

«Керівники громад докладають максимум зусиль, аби у сховищах були всі необхідні комунікації - тепло, світло, вентиляція та вода. Це необхідно для того, щоб школярі та педагоги могли перебувати в укриттях навіть під час тривалої повітряної тривоги. Ми всі разом робимо все для того, аби підготувати школи до роботи в очному форматі», - зазначив Григорій Ковтун.

Крім того, очільник району наголосив, що облаштованість укриттів та безпека дітей - найголовніше завдання при підготовці освітніх закладів до навчального року.

«На сьогодні комісії вже завершили перевірку укриттів та бомбосховищ. Рекомендували до використання за призначенням 90 споруд. Мова йде про укриття як в самих закладах освіти, так і в установах й організаціях, що знаходяться поруч. Переважна більшість з них - це найпростіші укриття», - зазначив Григорій Ковтун.

12:36