На Чернгівщину надійшла факцина Pfizer

Вона розподілена на всі медичні заклади області. Більшість медзакладів вже отримали вакцину, деякі очікують.

Область отримала 14 тисяч доз вакцини Pfizer. Про це повідомила Романа Сопотницька, головна координаторка з вакцинальної кампанії в області. До кінця тижня вакцину отримають всі заклади області.

"Я знаю точно, що з Чернігова міська лікарня №2 отримала. Сьогодні мали отримати третя лікарня, четверта. По районах отримали Прилуки точно я знаю, сьогодні мали приїжджати з Ріпок, Новгорода, Сосниці. Pfizer дозволений для дітей віком від 12 років до всієї вікової категорії. Нею можна колоти першу, другу, третю і четверту бустерні дози".

В області функціонують 72 пункти щеплення, сім з них - у Чернігові. У достатній кількості є CoronaVac, у малій кількості - вакцина Johnson. Наразі очікують на дві вакцини, одна з них дозволить щепити дітей від п'яти до 11 років, іншу використовуватимуть для бустерних доз, каже Романа Сопотницька.

"Має приїхати в Україну вакцина Pfizer з нахилом на Омікрон. Вона буде придатна тільки для введення бустерних доз. Для першої та другої її не можна буде використовувати".

Станом на 26 вересня, в області одну дозу вакцини отримали 406 823 людей (51% від дорослого населення), дві дози отримали 393 164 (49.2% від дорослого населення).

Першою бустерною дозою провакциновано 45 681 людей (5,7 % від дорослого населення) та другою - 291 людину (0,04% від дорослого населення). Додаткову бустерну дозу отримали майже 100 жителів області. В області майже 1500 тисячі дітей віком від 12 років провакциновано двома дозами. 67 дітей отримали бустерну дозу. Зі слів Романи Сопотницької,головної координаторки з вакцинальної кампанії в області, до кінця тижня вакцину отримають всі заклади області, область отримала 14 тисяч доз вакцини Pfizer.

18:39