На Чернігівщині засудили неповнолітнього хлопця

16-річного мешканця Сновська за підпал Свято-Миколаївського храму в Сновську, який стався у січні, засудили до трьох з половиною років. Хлопець влаштував пожежу, аби приховати крадіжку з храму.

За словами прокурора Корюківської окружної прокуратури Андрія Карапути, у хлопця були проблеми із законом і на час цього правопорушення на його рахунку вже було шість майнових злочинів.

За підтримки публічного обвинувачення прокурор Корюківської окружної прокуратури вироком Сновського районного суду від 29 серпня його засудив до 3 років 6 місяців позбавлення волі. Дії підлітка правоохоронцями та надалі судом кваліфікували за ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Місцевий суд підтримав позицію прокурора щодо засудження неповнолітнього обвинуваченого до реальної міри покарання з ізоляцією від суспільства останнього.

Наразі вирок ще набрав чинності, однак, так як хлопець вже майже дев’ять місяців сидить у СІЗО, то реально за ґратами перебуватиме два роки та 10 місяців.

16:02