На Чернігівщині проводять безпекові рейди в підопічних родинах

Ювенальні поліцейські разом з представниками служби у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також рятувальниками ДСНС проводять профілактичні безпекові рейди з настанням осінньо-зимового періоду.

Основною причиною рейдової активності став дочасний початок опалювального сезону, спричинений стійким похолоданням. Державні органи, відповідальні за безпеку життєдіяльності співгромадян, мають на меті запобігання трагічним інцидентам при експлуатації громадянами пічного опалення та при користуванні нагрівальними електроприладами.

На предмет дотримання правил пожежної безпеки нещодавно були обстежені помешкання багатодітних сімей і таких родин, що перебувають у складних життєвих обставинах. В ході рейдів у низці населених пунктів Менської громади на Корюківщині, загалом перевіряльники відвідали 21 сім’ю, де виховуються 49 дітей.

Поліцейські при відвідуванні сімей проводили профілактичні бесіди з батьками та наголошували на їх безпосередній відповідальності щодо залишення дітей без нагляду в небезпечному середовищі. Дорослим надавались інструкції щодо експлуатації пічного опалення, використання електроприладів, необхідності зберігання сірників та запальничок у недоступному для дітей місці. Також громадяни отримали відповідні друковані пам’ятки з правилами пожежної безпеки. Перевіряльники з’ясовували стан електропроводки, наявність палива, дров та ін.

За результатами перевірок ювенальні поліцейські встановили 4 факти неналежного виконання громадянами батьківських обов’язків. Відносно правопорушників складено 4 протоколи за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція закликає не залишати дітей без нагляду та розповідати їм про правила пожежної безпеки та правила безпеки у побуті.

18:39