На Чернігівщині поліцейські затримали нетверезого чоловіка з бойовою гранатою

У Носівці Ніжинського району співробітники групи реагування патрульної поліції затримали небезпечного зловмисника, вилучили у нього гранату без чеки та ліквідували загрозу вибуху.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Вчора до поліції надійшло повідомлення про те, що п’яний мешканець Носівки вчиняє домашнє насильство щодо своєї матері. За вказаною адресою негайно виїхала група реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського райвідділу поліції.

Коли поліцейські прибули на місце події, до них вийшов чоловік у стані явно вираженого алкогольного сп’яніння. У руці він тримав гранату без чеки. Нетверезий зловмисник погрожував підірвати поліцейських.

Правоохоронці діяли чітко і професійно: застосували до зловмисника заходи фізичного пливу та відібрали у нього гранату.

В подальшому поліцейським належало знешкодити вибухонебезпечний предмет. Один з патрульних, відійшовши на безпечну відстань та діючи за вказівкою вибухотехніка поліції в телефонному режимі, від’єднав запал від корпусу гранати.

В результаті швидких та вмілих дій поліцейських боєприпас не вибухнув і ніхто не постраждав.

Вилучена граната направлена на дослідження. Власник небезпечного предмета затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років, та за статтею 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічно.

Крім того, зловмисника буде притягнуто до відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Досудове розслідування триває.

14:15