На Чернігівщині почали монтаж другого модульного мосту з Франції

Укравтодор почав монтаж другого модульного мосту у Чернігівській області, отриманого від партнерів з Франції.

Про це повідомив перший заступник Голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко на своїй фейсбук-сторінці.

«Відновлюємо проїзд знищеними під час бойових дій мостами. Франція передала для цієї мети гуманітарну допомогу — три мости. Першу конструкцію вже змонтували, облаштовуємо підходи до неї. У розпалі – збирання другої», — йдеться у дописі.

Зазначається, що попередньо розібрали завали старого мосту та відремонтували крайні опори, на які встановлюють нові конструкції. Триває монтаж балок прогонової будови.

Старий міст був зруйнований під час активної фази бойових дій на Чернігівщині. Після деокупації та розчищення території навесні тут був збудований тимчасовий об’їзд для пропуску транспорту.

Французькі мости виготовлені компанією Matiere за індивідуальними проектами для кожної локації. Вони здатні витримувати значне навантаження. У європейській практиці їх використовують для цивільних і оборонних цілей. Вони можуть експлуатуватись як тимчасові переправи, так і постійні.

«Подаровані Францією мости на Чернігівщині встановлюємо на важливих гуманітарних напрямках, які забезпечують транспортний зв’язок із Черніговом та громадами області на правому березі річки Десна», — додали в Укравтодорі.

20:20