На Чернігівщині форму навчання кожна школа вивчатиме з батьками

Завершення навчального року як і початок виявилися складними. Неодноразово постає питання, що робити школярам та як навчатися.

У новому навчальному році форму навчання у школах Чернігівщини будуть визначати педагогічні ради конкретних шкіл разом з батьками учнів.

"У Законі України «Про повну загальну середню освіту» чітко прописано, що структуру і тривалість навчального року, занять, відпочинку між ними, а також форму організації освітнього процесу визначає педагогічна рада конкретного закладу у межах часу, передбаченого освітньою програмою. Але під час воєнного стану це питання тісно опрацьовуватиметься з батьками. Це означає, що при виборі форми навчання: очної, дистанційної чи змішаної - буде врахована думка батьків", - запевнив начальник управління освіти та науки Микола Конопацький.

За словами ж міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, якщо батьки побоюватимуться очного навчання, то вони зможуть вибрати будь-яку форму навчання для своєї дитини: дистанційну, індивідуальну чи навіть екстернат.

Такий вибір між кількома формами навчання буде лише в тих школах, які пройдуть спеціальне обстеження та отримають паспорти безпеки. В цих документах будуть зазначені показники руху до сховища, план евакуації, розрахунковий час тощо. Школи ж, які не матимуть відповідних укриттів та паспортів безпеки, працюватимуть виключно в онлайн-режимі.

За словами Миколи Конопацького, наразі продовжують працювати комісії, які обстежують заклади освіти на предмет до офлайн-навчання. Загалом, із наявних 955 закладів (вищих, передвищих, професійно-технічних, загальноосвітніх, дошкільних та інших) вже обстежено понад половину.

17:29