На Чернігівщині чоловіки наловили риби на понад 700 тисяч гривень

16 вересня працівники Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували три випадки незаконного вилову риби на загальну суму в понад 700 тисяч гривеньу Чернігівському та Новгород-Сіверському районах.

Поблизу селища Короп, на річці Коноплянка, житель села Зелена Поляна за допомогою зяберної сітки виловив майже 16 кілограмів риби: 192 карасі сріблястих та 65 щук. Цим він завдав збитків рибному господарству України на 528 972 гривні.

Ще один випадок незаконного вилову риби зафіксували на Десні поряд з Новгород-Сіверським. Там мешканець села Лизунівка ловив рибу за допомогою трьох заборонених зяберних сіток та однієї поріжної сітки. Так чоловік виловив 18 кілограмів риби: 67 карасів сріблястих, 39 пліток, та по два лини та окуня, на загальну суму збитків у розмірі 176 443 гривень.

Також на Десні, але вже біля Остра місцевий мешканець за допомогою зяберної сітки виловив дві щуки, загальною вагою 1 кг. В цьому випадку збитки склали 6 936 гривень.

На рибалок склали адмінпротоколи. Матеріали справ передадуть до районних судів області. Рибу та заборонені знаряддя лову правоохоронці вилучили.

16:19