Ніжинський виш – найкращий в області в рейтингу працевлаштувань випускників

997a800abf18de0a.jpg

Чернігівська область стала другою в Україні за кількістю працевлаштованих випускників вищих навчальних закладів. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя став найкращим в області та посів третє місце в загальному рейтингу.

Це - результат першого моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти. Його проводило Міністерство освіти і науки України, підсумки опублікувало 3 лютого.

Результати дослідження показують, що Чернігівська область набрала 1,213 балів (у середньому, відповідно до балів, які набрали заклади) з 1,25 можливих. Такий же результат має Сумська область, але посіла перше місце, оскільки вишів з вищим балом мала більше.

Всього аналізували 138 закладів вищої освіти по Україні. Детальніше про моніторингові групи і про те, як саме робили дослідження, можете дізнатися за посиланням.

До переліку потрапили чотири виші Чернігівщини:

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України "Ніжинський агротехнічний інститут", Національний університет «Чернігівський колегіум», Національний університет «Чернігівська політехніка».

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

Отримав максимальну кількість балів - 1,25, і увійшов до 15% найкращих. Оцінка зайнятості - (найвища в Україні - 71,12), відсоток зайнятих - 63,8. 13% випускників з них працюють за фахом.

Чернігівщина посіла друге місце в рейтингу працевлаштувань випускників вишів

16:24