Ніжинщина попрощалася із майором Благовісним Вадимом

Герой загинув у небі, виконуючи бойове завдання та даючи гідну відсіч ворогу 7 вересня 2022 року. Добрий, світлий Янгол неба віддав своє життя заради збереження Незалежності та цілісності нашої Батьківщини. Вадим завжди буде жити у наших серцях...

Благовісний Вадим Андрійович народився 14 вересня 1995 року у селі Перепис на Городнянщині. Закінчивши Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, ніс службу у 299-й бригаді тактичної авіації. Від початку повномасштабного ворожого вторгнення здійснив 95 бойових вильотів, під час який (в умовах протидії ППО та винищувачів противника) брав участь у знищенні скупчення броньованої техніки та живої сили противника, складів РАО та паливно-мастильних матеріалів (ПММ).

За цей час Захисник знищив близько 100 одиниць броньованої техніки, понад 80 одиниць автотранспортних засобів, близько 40 автоцистерн ПММ та близько 800 чоловік живої сили противника.

Завдяки умілим діям неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з під авіаційних та ракетних ударів противника. За попередні значні досягнення Благовісного Вадима нагороджено орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступеня.

Героя зустрічали на Ніжинщині живим коридором від села Талалаївка до села Синдаревське, це близько 15 кілометрів.

Востаннє з Вадимом попрощалися у селі Синдаревське Ніжинського району 11 вересня. Плакало навіть небо...

Схиляємо голови перед нашим Янголом неба... Щирі співчуття рідним Героя...

Титульне фото: з групи Місто Ніжин

15:46