Ніжинці вшанували пам’ять загиблих на Майдані Незалежності

20022022_gbknjkmvn.jpg

20 лютого біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні зібралися ніжинці, щоб ушанувати пам’ять загиблих на Майдані Незалежності 8 років тому.

На пам’ятному мітингу був присутній секретар міської ради Юрій Хоменко, перший заступник міського голови Федір Вовченко, заступник міського голови Ірина Грозенко, радник міського голови Ольга Орел, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, депутати, члени виконавчого комітету, керівники установ, духовенство, освітяни, небайдужі ніжинці.

Від імені міського голови Олександра Кодоли до усіх присутніх звернувся секретар міської ради Юрій Хоменко: «Ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Саме з лютневих подій розпочалась нова історія України, де кожен з нас чітко знає, що ми, українці, готові віддати життя за волю, за Україну, за незалежність. Я мрію, щоб через роки наші нащадки у підручниках прочитали про ці події як про початок історії квітучої, незалежної, самостійної, економічно розвиненої України. Але ніколи нам не треба забувати, якими жертвами, кров’ю і людськими життями ми до цього прийшли. Шануймо героїв, шануймо Україну. Слава Україні!»

Молебень за Героями Небесної Сотні відслужив настоятель собору Всіх Святих отець Сергій Чечин. Після цього під живий вокал Любові Пархоменко прозвучав гімн України.

Пам’ятаймо загиблих героїв, нехай їх жертва не стане даремною, а вільна та квітуча Україна стане їм найкращим пам’ятником.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю.

Ніжинська міська рада

12:20