Ніжин готовий розмістити передислоковану військову частину із зони ООС

ck5wexhng.jpeg

Ніжин – осередок патріотів, який має досвід співпраці та взаємодопомоги із військовими частинами, що базуються на території громади, зацікавлений у розширенні такої співпраці.

Відбулось засідання виконкому. У «Різному» розглянули питання обороноздатності. Міський голова Олександр Кодола зазначив: "Останнім часом стало відомо, що РНБО вивчає питання передислокації військових частин, розміщених в зоні ООС до інших регіонів. Чернігівська область не виключення. Саме тому, на черговому засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради направили звернення про доцільність розміщення однієї з військових частин передислокованих із зони ООС на території міста, Секретарю Ради національної безпеки та оборони України Олексію Данілову та міністру оборони України Олексію Резнікову. Наше місто готове розмістити передислоковану військову частину. Також місто має вигідну логістичну інфраструктуру, зокрема автомагістраль міжнародного значення, велику вузлову залізничну станцію та діючий аеродром, посадкові смуги якого здатні приймати вантажні та бойові літаки будь-якого класу. Ніжин має розгалужену структуру комунальних підприємств, а завдяки розширенню меж громади є можливість оперативно визначитися із виділенням необхідних земельних ділянок, як для будівництва, так і для можливої військової підготовки особового складу."

Варто зауважити, що у всіх стратегічних питаннях, а особливо у забезпеченні обороноздатності України, міський голова, депутати міської ради та її виконавчий комітет єдині та готові до прийняття відповідальних рішень.

"Загалом окрім міцності української армії, важливим фактором є міцність громадянського суспільства. Це буде додатковий надсерйозний стримуючий фактор для будь-якого загарбника. Країна-агресор повинна усвідомити, що у разі необхідності сотні ніжинців візьмуть до рук зброю і будуть захищати своє місто та країну!"-, додав міський голова.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

16:25