Мобільний додаток для вашого бізнеса: навіщо він потрібен

Сучасна людина та смартфон – це майже одне ціле. Ми дивимось фільми, спілкуємось у соціальних мережах, робимо покупки та працюємо в мережі. Український бізнес розуміє переваги мобільних додатків, тому витрачає на їх розробку чималі суми грошей. Все ще думаєте, чи потрібен додаток саме вам? Тоді запрошуємо до нашої статті.

Бізнес, якому точно потрібний мобільний додаток

Команда спеціалістів NIXSolutions, що займається розробкою iOS додатків, підкреслює – ПО потрібно будь-якому бізнесу, але деякі напрямки без нього втратять більше за інших. Додатки сьогодні роблять:


  • Ресторани та кафе. Користувачу буде корисно заздалегідь переглянути меню, зробити замовлення чи оформити доставку.

  • Служби з доставки їжі. Додаток буде на 100% корисним для клієнта – можна обрати страви, ввести персональну інформацію, замінити інгредієнти. Є програми, що відстежують статус замовлення, що також дуже зручно и позбавляє менеджерів необхідності відповідати на купу зайвих дзвінків.

  • Магазини. Покупки через інтернет – це сучасно, ваша задача створити для клієнтів відповідні умови. Покупці люблять переглядати товари, вносити їх до списків бажань, оформляти доставку, купівлю у кілька дотиків. Також вони слідкують за акціями, аби встигнути спіймати вигідні знижки.

  • Туристичні агенції. Клієнт зможе самостійно бронювати квитки, номери в готелях, тури. Особливо вигідною розробка додатку стає для фірм, які пропонують авіаквитки.

  • Таксі. Пасажир швидко та самостійно обирає, куди поїде, може подивитись вартість поїздки та зробити оплату карткою. Під час дороги він буде відстежувати шлях в додатку, розраховувати час.

  • Салони краси. Клієнт обирає майстра та час, робить запис, дивиться дані про акції. Корисно додавати регулярні бьюті-матеріали.

  • Спортклуби. В додатку можна буде подивитись розклад групових тренувань, дізнатись про ціну поїздки та зробити оплату карткою.

  • Попередній аналіз простіше за все робити організаціям, які давно присутні на ринку, мають власну клієнтську базу. Їм достатньо проаналізувати, як саме на сайт виходять їх користувачі – через телефон чи ПК.

    Поради від NIXSolutions

    NIXSolutions давно працює на ринку бізнес-аналітики, ІТ-консалтинга та розробки програмного забезпечення. Спеціалісти вважають, що власний додаток допомагає компаніям розвиватись, знаходити нових клієнтів та заробляти більше. Але деякі напрямки бізнесу можуть обійтись без нього. Це заводи, малий бізнес, тощо. Більше про співпрацю можна дізнатися тут.

14:20