Мешканцю Ніжинського району спрямовано обвинувальний акт за ухилення від призову

За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури до Бахмацькому районного суду Чернігівської області спрямовано обвинувальний акт відносно мешканця Ніжинського району за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Деталі у матеріалі

За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури до Бахмацького районного суду Чернігівської області спрямовано обвинувальний акт відносно мешканця Ніжинського району за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період (ст. 336 КК України)

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовозобов’язаний мешканець Ніжинського району, будучи визнаним військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби, у грудні 2022 року отримав повістку про призов на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Водночас, всупереч вимог ст. 65 Конституції України, ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указу Президента України від 24.02.2022 № 62/2022 «Про загальну мобілізацію», умисно не з’явився на пункт збору для відправлення проходження військової служби, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Санкція ст. 336 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

10:58