В Чернігові працюватиме сім дітсадків

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради надала дозвіл на відновлення роботи семи дитячих садків. Відповідне рішення прийняли на засіданні 14 липня.  

— Є доручення Прем'єр-міністра України, розпорядження міського голови відповідно до якого створено комісію стосовно огляду будівель закладів освіти Чернігова для визначення можливості їх використання як найпростіших укриттів у разі надзвичайної ситуації. Ми першочергово комісійно обстежили сім дитсадків, — повідомив під час засідання заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко.  

Зазначимо, що до цієї комісії були включені як співробітники ДСНС, так і структурних підрозділів Чернігівської міської ради. Спільно вони обстежували заклади дошкільної освіти і приймали колегіальне рішення про можливість відновлення їх роботи, а також надавали рекоменданції стосовно покращення умов.

— У червні ми отримали рекомендації щодо порядку відновлення роботи закладів освіти, які планують працювати в очному форматі, зокрема, вимоги щодо визначення місця найпростішого укриття на випадок повітряної тривоги, де мають перебувати діти разом зі співробітниками.

Звісно, зважаючи на конструктив навчальних закладів, обиралися місця, в першу чергу, з підвальними приміщеннями і, відповідно, визначалося яких маємо вжити заходів щодо пристосування їх під найпростіші укриття, — розповів начальник Управління освіти Василь Білогура. 

Ці сім закладів дошкільної освіти були обрані зважаючи на стан будівель, які вціліли під час активних бойових дій, а також наявності підвальних приміщень, які можливо використовувати як найпростіші укриття. Їх обстежили, а також була виконана низка заходів для їх облаштування: косметичні ремонти, забезпечення генераторами, водою, меблями. 

Усі вони знаходяться в різних мікрорайонах міста. Їх номери не розголошуються, але батьки, які планують віддати туди своїх дітлахів, мають звернутися до дитсадочків, які їх малеча відвідувала до початку широкомасштабної війни і там отримають всю необхідну інформацію.

— Просимо дозволити відновити роботу і, відповідно, звернутися до обласної військової адміністрації щодо погодження початку роботи даних закладів, — звернувся  до присутніх членів міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Василь Білогура. 

Стан готовності цих семи дошкільних закладів дозволяє їх відкрити відразу після погодження Чернігівською ОВА. Роботи, які потрібно ще закінчити, не заважатимуть і не впливатимуть на виховний процес, зазначив начальник Управління освіти.

Таким чином будуть охоплені дошкільною освітою близько 1800 маленьких чернігівців, а за опитуванням батьків планують віддавати свою малечу в дитсадки — 2500. Для решти підготують наступну чергу ДНЗ. Робота в цьому напрямку вже триває

Прес-служба Чернігівської міської ради

12:00