Куликівське молоко відновило роботу і нарощує виробництв

До війни ПрАТ «Куликівське молоко» на Чернігівщині переробляло 60 т молока на добу, влітку — до 100 т, з якого вироблялася широка лінійка молочних продуктів. Наразі через масовий виїзд людей за кордон молокопереробні підприємства відчули скорочення споживання молочної продукції.

«Зараз намагаємось відновити даний обсяг, проте є проблеми з логістикою та тим, що певні ферми були зруйновані рашистами. Так, в області через річку Десна залишилось всього два мости. Відстані доставки молока-сировини і збуту продукції за певними маршрутами збільшились у 5-6 разів»

За його словами, у зв’язку з проблемами в доставці довелось дещо скоротити асортимент продукції за рахунок позицій з коротким терміном зберігання. Молоко закуповують як в особистих підсобних господарств населення, так і у молочних ферм — від дрібних до великих.

«Продукцію продаємо через наші фірмові магазини, власну дистрибуцію — по Чернігівській, частково Київській і Сумській областях, а також оптом по Україні. Під час гострої фази конфлікту роздавали продукцію безкоштовно на потреби населення громади, територіальної оборони та ЗСУ», — зазначає Анатолій Дідур.

Крім того, підприємство також заправляло транспорт волонтерів, надавало фінансову підтримку місцевій лікарні, допомагали з логістикою гуманітарної допомоги, надавали фермерам власний транспорт для вивезення молочної сировини на продаж, ділились інгредієнтами та пакувальними матеріалами з підприємствами тимчасово окупованих територій.

На період активних бойових дій підприємство не працювало. Проте зараз відновило роботу всіх своїх об’єктів і нарощує виробництво до довоєнного рівня. Усі робочі місця збережено, 169 штатних + сезонні працівники приступили до роботи. Сирне виробництво навіть взяло на роботу двох тимчасових переселенців з Чернігова.

До початку війни ПрАТ «Куликівське молоко» долучилось до підписання Меморандуму про співпрацю з ГС «Інноваційне фермерство та кооперація» та представниками ТГ Чернігівської області.

«Ми за цивілізований молочний ринок. Вважаємо, що розвиток сімейних молочних ферм є одним із кроків до такого ринку і засобом до збільшення якісного молока в Україні. Враховуючи останні тенденції швидшого вступу України до європейської спільноти, вкотре впевнюємось у правильності цього кроку», — резюмує Анатолій Дідур.
10:30