Куди подіти новорічне дерево після свят?

|

Новорічні свята поки тривають, але незабаром чернігівцям треба буде кудись подіти засохлі сосни та ялинки зі своїх осель. Щоб вони були використані з користю та не засмічували місто, є кілька варіантів.

Отже, після свят таке новорічне деревце слід віднести до найближчого контейнерного майданчику для місця збору побутових відходів. Бажано перед цим загорнути в ряднину, щоб не насмітити хвоєю в під’їзді. Пакетів і плівки краще використовувати мінімум – пам’ятаємо про шкоду пластику для довкілля!

Через деякий час дерева зберуть і використають для опалення комунального підприємства «Спецкомбінат». Збором та перевезенням ялинок займаються підприємства, що обслуговують будинки, споруди та прибудинкову територію (ЖЕКи, ОЖБК та ОСББ). Існує також практика подрібнення ялинок та вивезення щепи на полігон твердих побутових відходів, але зараз до неї вдаються рідко.

Інший варіант утилізувати ялинки з користю - самостійно домовитися з власниками приватних господарств чи представниками зоопарку і відвезти їм деревця. Жителі приватного сектору, зазвичай, використовують їх для власних потреб.

Управління житлово-комунального господарства міської ради просить не викидати новорічні дерева до сміттєвих баків чи через сміттєпровід, а збирати їх біля контейнерних майданчиків. Таким чином чернігівці допоможуть комунальним службам швидко прибрати місто.

Прес-служба Чернігівської міської ради

|
12:39