Як приховати газовий котел на кухні?

Ремонт та облаштування кухні завдання не з простих, особливо, якщо у вас автономне газове опалення. Адже котли, потужність яких не перевищує 60 кВт монтують саме на кухні. При цьому є безліч правил, що слід враховувати при їх установці. Ці правила не завжди дозволяють облаштувати кімнату так, як цього б хотілося. Проте сьогодні ми поговоримо про те, чи можна приховати газовий котел, як це зробити і не зашкодити інтер’єру кухні.

Чи можна встановлювати опалювальну техніку на кухні?

Як ми уже писали, газовий котел настінного чи підлогового типу можна встановити на кухні, якщо ця кімната не використовується, як жила площа. На сьогодні є два популярні варіанти його встановлення:

  • Використання спеціального коробу для котла, з допомогою якого можна приховати корпус у кухонні меблі. Це простий спосіб замаскувати техніку, притримуючись усіх правил безпеки та безперешкодного доступу для неї. Якщо знадобиться просто демонтувати чи монтувати котел, використовують популярний сьогодні згін американка, який буває прямим та кутовим та завжди забезпечує швидкий монтаж/демонтаж. Купити якісний згін американка можна за доступною ціною, а часу та сил ви з ним зекономите чимало. Особливо, коли котел у коробі та працювати слід обережно, щоб зберегти красивий вигляд кухонного гарнітуру;

  • Використання декоративної зовнішньої панелі – ще один варіант красиво приховати опалювальну техніку, не порушуючи правил безпеки та безперешкодного доступу до неї. Безліч провідних світових виробників взяли до уваги той факт, що опалювальна техніка далеко не у кожному домі встановлюється в окремих приміщеннях. Це спонукало їх розробляти не просто надійну, економну та якісну техніку, але й подбати про естетичну сторону. Адже будь-яка найкрасивіша кухня, спроектована з дизайнерами, може бути легко зіпсована виглядом строгого котла. Саме тому вашій увазі презентують газові котли з декоративною панеллю. Її виконують в хромі, імітуючи дерево, використовуючи різноманітні текстури і не лише.

Варіанти із самостійним прихованням газового котла не рекомендуємо розглядати, адже це може ускладнити доступ до техніки, її демонтаж у разі необхідності. Також дуже важливо пам’ятати про правильне розташування усіх сантехнічних вузлів, витяжки, вікон та доступу повітря до котла. Якщо всі ці пункти враховувати, то жодної небезпеки у такому маскуванні не буде.

20:45