Як очистити варильну плиту зі склокераміки

Склокерамічні плити на сьогодні досить популярні. Вони мають сучасний стильний вигляд, здатні вписатись в різні кухонні інтер’єри. Проте мало встановити таку техніку на кухні. Щоб поверхня завжди виглядала охайно, за нею потрібно вміти правильно доглядати.

Чим не можна чистити склокераміку

В жодному разі не слід використовувати:

  • абразивні миючі речовини для очищення побутової техніки;
  • губки для миття посуду або ті, що вже були у вжитку;
  • скребки з дроту, ножі, леза, жорсткі губки.

Всі вони можуть пошкрябати поверхню, зробити її вигляд непривабливим.

Які засоби можна використовувати

Для чищення склокерамічних поверхонь в магазинах можна знайти пастоподібні засоби, які їх не пошкодять. Для видалення пригорілого молока, цукру можна придбати спеціальний скребок для склокераміки. При використанні він встановлюється під кутом 40 градусів і акуратно ведеться по поверхні. Щоб не пошкодити матеріал, в жодному разі не можна терти скребком з боку в бік.

Народні методи

Якщо на плиті засох жир, з ним добре справиться оливкова олія. Вона наноситься на пляму приблизно на 40 хвилин, після чого промокується м’якою ганчіркою. Для видалення розводів і надання поверхні сяючого блиску можна скористатись засобом для миття скла.

Для видалення стійких плям дехто з господарів радить скористатись сумішшю соди й лимонного соку. Але в жодному разі її не можна розтирати по поверхні. Рідка кашка акуратно наноситься на варильні плити на годину. Якщо суміш висохла, її потрібно змочити водою і тільки після цього обережно видалити залишки пасти.

Ще одним очисником поверхонь із склокераміки є нашатирний спирт. Для видалення плям потрібно змішати 30 мл аміаку і 100 мл води, після чого розпилити засіб на поверхню. Через 30 хвилин його залишки можна витерти. Крім очищення, він надасть поверхні неймовірного блиску.

Порядок очищення приладу

Підготувавши необхідні для прибирання засоби, необхідно впевнитись, що плита повністю охолола. Про те, що вона набула потрібної температури, розповість відповідний датчик. Тому вам не потрібно для цього хапатись руками за конфорки.

Після кожної експлуатації приладу не забувайте його протирати м’якою тканиною. Таким чином можна запобігти появі значних забруднень і позбавити себе від докладання зусиль, значних витрат часу.

Якщо ваша плита забруднилась наскільки, що їй необхідне капітальне прибирання, дійте наступним чином:

  • Змочіть м’яку тканину в теплій воді й додайте кілька крапель засобу для миття посуду. Змастіть плиту, не прикладаючи зусиль, й зачекайте 30 хвилин.
  • Добре протріть поверхню від мильної піни й витріть насухо. Якщо після цього на ній залишились розводи, скористайтесь рідиною для очищення вікон.

Для догляду за плитою заведіть окрему ганчірку з мікрофібри, що не залишають на поверхнях ворсинок. Це чудовий варіант для видалення забруднень, який перешкоджає утворенню розводів.

15:35