"Йде війна, але це не означає, що вже немає ніякого порядку і хто що хоче, те і робить", - Атрошенко

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час засідання виконавчого комітету 26 грудня підняв питання хаотичної появи у місті малих архітектурних форм. 

— Я хочу з'ясувати як вони з'явилися і хто їх дозволяв встановлювати, — звернувся під час виконкому Владислав Атрошенко. — Від того, що йде війна, то це не означає, що вже немає ніякого порядку і хто що хоче, те і робить. Так не повинно бути. Я прийшов у 2015 році на такий стан справ. Ми що до нього вже повернулися? Юридично вони не існують — вони стоять, працюють — податкова їх не бачить, поліція їх не бачить, міська влада їх не бачить. Ми мали цю історію в 2015 році. 

Міський голова дав доручення ревізувати територію міста, перевірити законність роботи усіх малих архітектурних форм. Там, де немає дозволів, то врегулювати питання, шляхом отримання  дозволу. Після чого продовжувати роботу  у погодженій локації.

— Ніхто не дозволяв. Це незаконні мафи, які самовільно з'явилися і ми на комісії розглянули це питання. У зв'язку з тим, що воєнний стан і людям складно виживати, то дали час до лютого для того, аби вони погодили з КП "Паркування та ринок" місце для своєї подальшої діяльності, або їх прибере КП "Муніципальна варта", — повідомив секретар міськради Олександр Ломако. 

Нагадаємо, що 21 грудня у Чернігівській міській раді, вперше після початку широкомасштабної війни, відбулось засідання комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою.

Під час якої, зокрема, обговорили і питання появи у місті великої кількості кіосків та торгових точок, встановлення яких не відповідає Правилам благоустрою міста. А тому, є необхідність навести лад на території міста. 

Підриємцям, які працюють без дозволів, потрібно звернутися до КП "Паркування та ринок" і узгодити всі процедурні питання до лютого.  

Пресслужба Чернігівської міської ради

10:24