Хотіли зробити брелок з патрона: на Чернігівщині в результаті вибуху травмувалися двоє хлопців

У селі Кобижча Ніжинського району в будинку по вулиці Литвина в результаті детонації вибухонебезпечного предмету травмувалися двоє хлопців. Трагедія сталася 26 жовтня о 14-й годині.

Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА.

В результаті вибуху осколкові поранення передньої частини тулуба отримав 16-річний Афанас‘єв О.А., та 22-річний Телюк Д.І.

Хлопців шпиталізували до Бобровицької опорної лікарні.

Як повідомила Суспільному речниця Нацполіції в області Наталія Слабеняк, хлопці знайшли патрон до автоматичної зброї та хотіли з нього зробити брелок.

«В результаті маніпуляцій з патроном, той здетонував, обох хлопців з травмами різного ступеню тяжкості шпиталізували до Бобровицької опорної лікарні», — розповіла Слабеняк.

Про стан травмованих журналістам розповів медичний директор закладу Роман Сорока.

«Хлопчик, той, що 16 років, вчора його перевели вже в травматологічне відділення. Стан його відносно задовільний. Там множинні непроникливі осколкові поранення тулуба, верхніх та ніжних кінцівок. Щодо другого, 22-річного, він вчора прооперований, лапаротомія була проведена, тому що в черевній порожнині було близько півтора літра крові, і осколкові поранення печінки. Стан стабільний, ближче до середньої тяжкості».

13:35