Генпрокуратура повідомила про підозру чернігівській блогерці.

Згідно з повідомленням, підозрювана поширювала на своїй Фейсбук-сторінці матеріали, які виправдовували збройну агресію РФ проти України та визнавали її правомірною.

"Блогерка назвала неправдивою інформацію про злочини військовослужбовців РФ проти мирного населення та вважає справедливою окупацію окремих регіонів України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прокуратура, у своїх дописах блогерка прославляла російських окупантів, а також закликала не чинити їм опору.

Під час обшуку в неї вилучили комп’ютер та інші засоби зв’язку.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ за ч. 2 ст. 436-2 КК України – «Публічні заклики до агресивної війни або до розв'язування воєнного конфлікту, а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів».

За це їй загрожує обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

15:35