ФК Чернігів - клуб, який не залишить байдужим жодного чернігівця

ФК Чернігів - професійний клуб, який виступає у Другій лізі. Ми стали другими після знаменитої Десни, хто представляє наше місто на найвищому рівні – такого в історії Чернігова ще не було. Яскраві чорно-жовті кольори і тигр на логотипі роблять нас помітними у футбольному просторі, але це тільки вершина айсберга. Всі, хто дізнаються про ФК Чернігів більше, стають шанувальниками нашої команди.


Чому на нас варто звернути увагу?

ФК Чернігів – унікальний проект для українських реалій. На футбольному полі клуб представляють тільки чернігівці та вихованці чернігівського футболу – така політика керівництва "тигрів". Серед відомих прикладівподібної політики є тільки іспанський "Атлетик" (Більбао), що комплектується за національною ознакою – басками. Ми ж робимо наголос на представниках нашого краю, вихідців з чернігівщини.

Таким чином ФК Чернігів став унікальним шансом потрапити в професійний футбол для багатьох молодих хлопців, з якими не хочуть возитися українські гранди. Наша ж філософія така, що ми завжди дамо шанс молодому хлопцю, щоб він грав і розвивався.

Ми грали на власному стадіоні ще в аматорському чемпіонаті
В Україні не часто можна зустріти клуб, що має власний сучасний стадіон, який при цьому не був орендований у держави або не був побудований за допомогою бюджету міста. У Чернігові такий клуб є – і це саме ФК Чернігів.

Наша Чернігів-Арена була побудована для міста і його жителів, ставши першим за 30 років великим спортивним об 'єктом, побудованим в регіоні. Інфраструктура стадіону постійно розвивається – крім трибун та головного поля існують майданчики для гри в футзал, баскетбол, теніс, волейбол, квиткові каси, кафе, фан-магазин. У планах – збільшення місткості трибун та
побудова ще одного поля для тренувань головної команди.

Ми не привозимо футболістів з Києва, а готуємо власних

Ми навмисно не пішли шляхом переманювання талановитих вихованців інших команд, а зробили ставку на підготовку власних гравців. Прямо зараз в ДЮСШ ФК Чернігів займаються футболісти 2010-2016 років народження, всього більше двохсот дітей, з яких більше ста регулярно беруть участь у змаганнях. Найближчий резерв складають 16-17 річні гравці команди
Чернігів-Юність, які успішно виступають в Чемпіонаті Чернігівської області. Таким чином, зовсім скоро в Другу лігу повинні увірватися молоді та амбітні хлопці, готові захищати честь свого рідного краю на професійному рівні.


Ми не витрачаємо величезні гроші заради сьогочасного результату, а розвиваємося поступово

В українському футболі було чимало прикладів, коли бажання сьогочасних успіхов ставала початком кінця яскравих і самобутніх колективів. Наша ж стратегія являє собою поступовий розвиток. Ми йшли до професійного рівня 17 років – саме це дозволило нам дійти до нього, не маючи під рукою величезних фінансових ресурсів. Сьогодні ФК Чернігів міцно стоїть на ногах і з упевненістю дивиться в майбутнє, прагнучи рік від року покращувати спортивні результати і рухатися вперед.


Ми завжди відкриті для інформаційного співробітництва 

Протягом сезону на офіційних ресурсах клубу постійно з 'являються матеріали, що розповідають про підготовку до матчів і їх підсумки, тому ми будемо раді їх поширенню в ЗМІ. Ви розповідаєте своїм читачам про команду, яка грає за кожного чернігівця, а ми із задоволенням продовжуємо виконувати свою місію як на футбольному полі, так і за його межами. У нас молодий і професійний колектив, завжди відкритий до діалогу і нової інформації. Ми будемо раді бачити вас на наших матчах!

11:10