Фінансову підтримку від міста отримають близько 70-ти чернігівців

Виконком міської ради 14 лютого погодив чергові списки тих, хто отримає одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету. Виплати здійснюватимуться за трьома розробленими муніципалітетом Програмами. Вони охоплюють власників квартир та приватних будинків, які зазнали пошкоджень під час активних бойових дій, а також родини загиблих захисників та захисниць України.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Компенсація за заміну вікон

Компенсацію за заміну вікон отримають 16 містян. Їм буде виплачено з бюджету Чернігівської міської територіальної громади 189,5 тис. грн. Нагадаємо, на ці виплати можуть претендувати соціально незахищені верстви населення (пенсіонери; люди з інвалідністю; малозабезпечені сім’ї з дітьми; багатодітні сім’ї; сім’ї, які складаються лише з непрацездатних осіб; сім’ї, що виховують дитину з інвалідністю; сім’ї, де є діти-сироти чи діти, позбавлені батьківського піклування).

В поточному році часткову компенсацію вже отримали 17 мешканців міста Чернігова на загальну суму 211,5 тис. грн.

Фінансова допомога власникам приватних будинків

Одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету отримають і власники пошкоджених під час війни приватних будинків. На цьому засіданні її надано 33-ом мешканцям Чернігова на загальну суму майже 471,2 тис. грн.

За 2022 рік матеріальну допомогу отримали 1 596 власників приватних житлових будинків на загальну суму 26,5 млн гривень.

В поточному році матдопомогу отримав вже 71 мешканець Чернігова на загальну суму 956,5 тис. грн.

Ця Програма спрямована на підтримку постраждалих і не є компенсацією за пошкоджене/зруйноване житло.

Підтримка сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

Одноразову матеріальну допомогу також виплатять 19-ти сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на загальну суму 1,2 млн грн.

В поточному році такі виплати вже отримали 30 осіб на загальну суму майже 2 млн грн. А також дві особи в межах цієї ж Програми отримали виплати за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника на загальну суму 40 тис. грн. 

10:40