Двоє розбійників, перевдягнені в поліцейських, заскочили по пенсіонера в Носівці. А там вже чекала з

У Носівському районному суді 9 лютого розпочався розгляд справи по обвинуваченню в нападі на 74-річного Валерія Ткача, пенсіонера з Носівки, двох чоловіків з Одеської області: 49-річного Дмитра Похомова та 38-річного Віталія Садкова. Чоловік у минулому підприємець.

Обом інкримінують: скоєння розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб (частина 4 етапі 187 Кримінального кодексу), самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненим суспільно-небезпечним діянням із використанням форми співробітників правоохоронного органу (частина 2 етапі 353), а також придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї (частина 1 етапі 263).

Підозрюють, що 6 жовтня, маскуючись під поліцейських (перевдягнені у форму без шевронів), Похомов і Садков проникли до будинку Валерія Ткача. Та поживитися нічим не встигли, бо були затримані. Правоохоронці ще з серпня мали оперативну інформацію про підготовку розбійного нападу на пенсіонера. Отож влаштували засідку. Брали їх за силової підтримки спец-призначенців «КОРД» (корпус раптової дії). У затриманих вилучили пістолет і складний ніж.

Проте Садков подав до суду скаргу на поліцію. Просив провести: «... додаткове судове розслідування злочину, вчиненого співробітниками поліції, які при затриманні підкинули йому предмет, схожий на зброю та застосували до нього фізичне насильство», - цитата з ухвали суду від 24 січня 2022 року. Суд йому відмовив.
Віталія Садкова також підозрюють у крадіжках з музеїв Чернігівщини.

У разі доведення вини, підозрюваним Похомову і Садкову загрожує від восьми до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Р. S. Це вже другий випадок за останній рік, коли поліцейські влаштовують засідку на злочинців у домі майбутньої жертви. Так було і з 55-річним лісником Миколою Постернаком з Комарівського лісництва. Поліцейські за деякий час до самої події отримали оперативну інформацію про групу осіб, яка планує скоїти розбійний напад. Отож підготувались і чекали.

Даруйте, люди в погонах, можливо, помиляюся. Але складається враження, що ці напади кимось сплановані, типу самі навели, самі знешкодили. Якщо помиляюся, то всім причетним операм хай начальство випише премії.

«ВісникЧ» №6 (1865) від 10 лютого 2022, Валентина Остерська


13:25