Дві дороги, міст, стадіон та амбулаторія: Костянтин Мегем оглянув об’єкти «Великого будівництва» Нос

Роботи тут, як і на інших оглянутих об’єктах, виконані в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Стадіон вже введено в експлуатацію восени минулого року. Його загальна кошторисна вартість - 8,56 млн грн, з яких майже 5,7 млн грн - кошти ДФРР, решта - з місцевого бюджету.

Завдяки реконструкції, стадіон зазнав кардинальних змін. Спортивна інфраструктура стала сучасною та комфортною.

Облаштовано стандартну кругову бігову 400-метрову доріжку навколо спортивного ядра та на шість доріжок на прямому відрізку. Для якісних тренувань є яма для стрибків у довжину, сектор метання спису, сектор штовхання ядра, сектор метання диску чи молота, сектор стрибків у висоту, сектор стрибків з жердиною, яма з водою для бігу «стипль-чез» (особливий вид бігу з перешкодами) на середині віражу.

Функціонують нові дренажні лотки з підключенням до дощової каналізації стадіону.

Інші три об’єкти, проінспектовані Костянтином Мегемом, стосуються дорожньої інфраструктури. Це автошляхи Ніжин - Мрин - Держанівка, Носівка - Держанівка - /М-02/ та міст через Остер біля Адамівки Носівської громади.

Капремонт першої дороги, відрізку протяжністю майже 4 км, запланований на поточний рік. Планується розширити ширину проїзної частини до 7 м, укріпити узбіччя щебенево-піщаною сумішшю, укласти шар основи із щебенево-піщаної суміші, влаштувати вирівнюючий шар покриття із гарячої дрібнозернистої асфальтобетонної суміші, верхній шар покриття із асфальтобетону товщиною 5 см та інші необхідні роботи.

Інша дорога в 5,2 км вже введена в експлуатацію з жовтня минулого року. На її ремонт витратили більше 23 мільйонів гривень. Тут укладено шар основи зі щебенево-піщаної суміші, вирівнюючий шар покриття із гарячої дрібнозернистої асфальтобетонної суміші, відремонтовано покриття існуючих з’їздів.
Незабаром буде введений в експлуатацію і міст через Остер. За майже 4 мільйони гривень проведені масштабні роботи, які дозволили привести об’єкт в належний стан. Улаштовано монолітну насадку, захисно-декоративне покриття, металеве бар’єрне огородження, асфальтобетонне покриття на тротуарах та підходах до мосту, проведено монтаж залізобетонних балкових прогонових конструкцій, монолітної плити, бордюрів, тротуарів, асфальтобетонної проїзної частини підходів до мосту, виконано і інші важливі роботи.

- Загалом задоволений якістю робіт, але подекуди необхідно внести незначні правки, - наголосив Костянтин Мегем. - Що стосується дороги - об'єкта «Великого будівництва» на поточний рік, то її незадовільний експлуатаційний стан перешкоджає нормальному руху швидкої, пожежних автомобілів, підвозу учнів та педагогічних працівників до шкіл. Тому важливо розпочати ремонт найближчим часом.

Не оминув увагою перший заступник голови ОДА і сферу медицини. Він завітав до Володьководівицької сільської амбулаторії, яка вже функціонує з 2020 року. Тут діє пункт щеплення. Тож, не дивно, що темою для спілкування з персоналом амбулаторії та представниками місцевих ЗМІ стала важливість вакцинації від COVID-19.

- Майже 46% населення регіону вже щеплені двома дозами, проте така кількість не дозволяє отримати колективний імунітет та подолати пандемію, від якої вже всі втомилися. До того ж Міністерство охорони здоров’я України прогнозує у лютому пік захворюваності на коронавірус. А у нас навпаки останнім часом темпи вакцинації знизилися. Не можна забувати і про новий штам «Омікрон». Він набагато заразніший, поширюється швидше та навчився краще уникати імунного захисту від попередньої хвороби та вакцин. Тому актуальною є бустерна доза, яка дозволяє хворобі проходити легше і зменшує ризик потрапляння до лікарні, - підкреслив Костянтин Мегем по завершенню зустрічі.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


16:45