Домашній електрогриль: незамінний помічник на кухні

Є величезна кількість цікавих і корисних приладів для кухні, які допомагають зробити раціон більш різноманітним і смачним. Електричний гриль належить до їхнього числа. Досі сумніваєтеся, чи потрібен він на вашій кухні? Тоді розкажемо про його переваги та особливості.

Різноманітні та смачні страви

На грилі можна готувати не тільки м'ясо, а й рибу, овочі, гриби, сендвічі та бутерброди. А через те, що страви готуються без рослинних жирів, вони виходять більш дієтичними та корисними. Додатковий плюс — це скорочення часу приготування, що допомагає зберегти більше вітамінів, мінералів та інших поживних речовин. Саме тому людям, які уважно ставляться до свого здоров'я, варто купити гриль у Харкові.

  Image Розглянемо інші переваги побутових електрогрилів:

  1. простота використання;
  2. компактні розміри та мобільність;
  3. багатофункціональність;
  4. скорочення часу на приготування продуктів;
  5. безпека;
  6. великий асортимент приладів, що дає змогу вибрати максимально вдалий варіант.

До того ж гриль не потребує складного догляду — достатньо просто підтримувати чистоту робочих поверхонь і зовнішніх частин.

Основні різновиди

Усі електричні грилі поділяються на контактні та безконтактні. Своєю чергою контактні прилади поділяються на:

  1. відкриті — є робоча поверхня, під якою розташовано потужний нагрівальний елемент; продукт у процесі приготування необхідно перевертати;
  2. закриті — сирий продукт розташовується між двома робочими пластинами, через тиск забезпечується рівномірне та швидке приготування;
  3. комбіновані — кришка кухонного приладу відкривається на 180°, що дає змогу збільшувати робочу поверхню або ж готувати страву з верхнім і нижнім нагріванням.

У процесі приготування м'яса чи іншого продукту в безконтактному грилі робоча поверхня не контактує з їжею, а термічне оброблення здійснюється гарячим повітрям. Є декілька різновидів безконтактних приладів: карусельні, електрошашличниці, планетарні та саламандер.

Робоча поверхня

Робоча пластина електричного гриля може бути гладкою або рифленою. Прилад із рівною поверхнею максимально схожий за своїми властивостями на звичайну пательню і дає змогу готувати навіть такі страви, як яєчня чи смажена картопля. Рифлена поверхня надає готовій страві апетитної скоринки, але асортимент продуктів, які можна готувати, дещо скорочується. Якщо не хочеться вибирати між типом поверхні, можна зупинити свій вибір на універсальній моделі зі змінними пластинами. Окрім стандартної та рифленої, до набору можуть входити спеціальні форми під сендвічі, вафлі та інше. Таким чином, на одному девайсі можна буде готувати не тільки основні страви, а й десерти. Купити кухонного помічника можна в магазині Алло в Харкові. Для виготовлення нагрівальної поверхні виробники найчастіше використовують такі матеріали, як:

  1. склокераміка;
  2. чавун;
  3. неіржавна сталь;
  4. титан та інші.

Зверху обов'язково наноситься спеціальне антипригарне покриття, яке дає змогу готувати їжу без використання додаткового жиру.