До уваги платників податку на майно

Законом України від 30.03.2020 № 540-IX «Про внесення змін до деякихзаконодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних таекономічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» було внесено зміни до Підрозділу 10. «Інші перехідні положення» Податковогокодексу України в частині податку на майно.


Відповідно до внесених змін не нараховується та не сплачується плата заземлю (земельний податок та орендна плата за землі державної і комунальноївласності) та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки участині нежитлової нерухомості), за період з 1 березня по 31 березня 2020 року.

Платники, які подали уточнюючі податкові декларації з плати за землю та податкові декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки щодо зменшення податкового зобов'язання за квітень 2020 року, зобов’язані відновити нарахування за квітень 2020 року шляхом подання відповідних уточнюючих декларацій не пізніше 30 квітня 2020 року.

Звертаємо Вашу увагу, що податкові зобов’язання за квітень 2020 року із зазначених платежів необхідно сплатити у терміни, визначені Податковим кодексом України.

Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області.
15:40