Для цілей територіальної оборони місто виділить стільки коштів, скільки буде потребувати поточна сит

- Для цілей територіальної оборони, як пріоритет, буде виділено стільки коштів, скільки буде потребувати поточна ситуація, - таку заяву зробив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко перед голосуванням депутатів за проект рішення щодо підтримки територіальної оборони.

Він наголосив: при нагальній потребі місто зупинить для забезпечення територіальної оборони будь-які інші програми, аж до соціальних. Сьогодні міською радою приймається рішення для того, щоб це стало технічно можливим. А при необхідності фінансування буде збільшено.

- На жаль, у нас, навіть з урахуванням загрози, депутати Верховної Ради відпочивали 5 тижнів і жодних ініціатив з приводу хоч якоїсь підтримки хоча б прикордонних областей, обласних і міських бюджетів, не було. Звісно, що в питаннях територіальної оборони тягар на бюджет міста Чернігова, міста Сум, міста Житомира ляже значно більший, ніж міст Вінниці, Черкас, Кропивницького – враховуючи їхнє географічне розташування. Хоча також ляже тягар і на ці міста. Я ще раз кажу, що ми починаємо «з воза, а не з кобили» в цьому питанні. Але наші дії визначені нашою сумлінністю та Законами України «Про національний спротив» і «Про територіальну оборону». Ми повинні сприяти; у нас нема там керівної, організуючої функції. На сьогодні є звернення письмові, там розписано на декілька сторінок. Там є першочергові задачі, щодо організації збройових кімнат, є специфічні певні вимоги щодо організації цих кімнат. І там є цілий перелік у т. ч. й будівельних матеріалів, і всього іншого, що нам потрібно забезпечити. Обговорювати, чи це пріоритетно, чи ні – я думаю, не на часі. Будемо підтримувати, де є потреба. Тому що як би там не було – і я за це критикував, казав що штабні приміщення і місця для парковок – це не найголовніше, - але у військовій ситуації будемо підтримувати, - додав міський голова у відповідь на репліку з депутатського залу.

Раніше, при обговоренні цього проєкту рішення на засіданні виконкому, Владислав Атрошенко також наголошував на тому, що відсутність прийнятої міської програми не повинна бути стримуючим фактором при необхідності фінансування будь-яких заходів, потрібних для реальної територіальної оборони.

Рішення прийняти 34 голосами «за».

Іншим рішенням цієї сесії підтриманий запропонований депутаткою Іриною Соломахою проект звернення Чернігівської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Ради національної безпеки і оборони України щодо фінансового забезпечення виконання Закону України «Про основи національного спротиву» та територіальної оборони України".

Прес-служба Чернігівської міської ради

15:23