Де 19 грудня чернігівські дітлахи зможуть зустріти Святого Миколая?

Про різдвяно-новорічні свята і заходи, які відбуватимуться у Чернігові розповів начальник Управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олександр Шевчук у програмі «На часі» телеканалу «Новий Чернігів».

—  Ми розуміємо, що зараз повномасштабна війна і досить складно організувати свято. Та все таки, чи чекає щось на чернігівців, зокрема, дітей? 

— Ми не можемо допустити того, щоб діти прожили цей важкий рік для України і не відчули, що є різдвяні свята.

Початком свят буде 19 грудня. В організаційних моментах ми робимо акцент на дітях, батьки яких не повернулися з фронту. Наш моральний та святий обов’язок приділити цим дітям максимум уваги і обігріти їх теплом. Тому Миколай приїде до кожного цього малюка додому, приділить йому увагу, дитина отримає подарунок. 

Також Миколай зранку привітає дітей в електротранспорті.

Буде також акція, коли Миколай на колесах приїздить у кожний мікрорайон. Його можна буде зустріти в мікрорайоні Шерстянка, Масани, Бобровиця, вул. Доценка. Дітки зможуть його побачити, поспілкуватися і отримати подарунки. 

Ближче до вечора Святий з’явиться на Красній площі, на центральній алеї, де ми зробимо цикл вітань наших чернігівських дітей.

Паралельно працюватимуть ще два мистецьких осередки. Це Міський Палац ім. В. Радченка, де з 18 грудня розпочинаються вистави, куди я всіх запрошую. Також відкриває свої двері Центр культури та мистецтв на Шерстянці. 

— 19 грудня ми запалювали вогні на головній ялинці, але в цьому році, з очевидних причин, від цього відмовилися. Та все ж таки, чи вдасться побачити якусь ялинку в нашому місті?

— Незважаючи на те, що ми не організовуємо святкувань на Красній площі, але наша центральна алея буде мати різдвяну атмосферу. Там стоять дві живі ялинки, навпроти них – вертеп, дитячі локації. 

 У місті встановлюється святкова ілюмінація, розкажіть про те, як вона працюватиме?

— Вона працюватиме, виходячи з тієї конкретної ситуації, того дня або свята. Ми не будемо анонсувати ніяких планів. Тому що ми не знаємо в якому стані буде енергетика.  Єдине, що я можу сказати, що я дуже вдячний нашим комунальним підприємствам, що зберегли ілюмінацію. Ми максимально локально її повісили, щоб була якась атмосфера. 

Ілюмінаційні деталі були закуплені в попередні роки.

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Світлини  — Віктор Кошмал  

18:56