Данська Рада допоможе Чернігівщині відновитися від наслідків війни

Чернігівська обласна військова адміністрація та Данська Рада у справах біженців (DRC) в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння та посилюють співпрацю задля швидкого відновлення Чернігівщини.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Під час спілкування з делегацією Представництва DRC в Україні перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем розповів про завдані ворогом пошкодження, про вже відбудовані об’єкти, а також подякував за підтримку у цей нелегкий час.

"Сподіваюся, що підписання сьогоднішнього Меморандуму відкриє нові можливості для співпраці у процесі відбудови нашої області. Дякую також і за внесок DRC у процес розмінування Чернігівщини. Зокрема, від вибухонебезпечних предметів вдалося очистити майже 14 га земель", — сказав перший заступник голови Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

Директор Представництва Данської Ради у справах біженців в Україні Джуліан Закрзевські розповів про свою організацію та її роботу в Україні. За його словами, серед основних напрямів — розмінування територій, психологічна допомога людям, багатоцільова фінансова допомога, в тому числі надання продовольчих наборів, а також допомога у відбудові житла та шкіл. Крім того, Закрзевські повідомив і про допомогу у сфері економічного розвитку Чернігівської області. Так, вже надано два гранти на відновлення місцевого бізнесу. Надалі планується продовжувати таку роботу, залучаючи й данських підприємців.

Як повідомлялося, в Чернігівській області російські війська залишили після себе більше 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більше 1100 км автомобільних доріг.

16:30