Чому зменшилась субсидія за січень?

В зв’язку із чисельними зверненнями до управління соціального захисту населення з приводу зміни сум субсидій за січень місяць, повторно та більш детальніше надається роз’яснення.

Інформує управління соціального захисту населення м. Славутич.

Постановою Кабінету Міністрів України № 409 від 06.08.2014 року «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» встановлено соціальні норми житла, в межах якої держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Постановою передбачено такі норми на 1 особу:

• гаряче водопостачання - 1,6 куб.

• холодне водопостачання - 2,0 куб.

• водовідведення - 3,6 куб.

• електропостачання - 110 кВт.

Пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України № 247 від 25.03.2020 року «Про особливості надання житлових субсидій» передбачено, що на період карантину проводити розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, що встановлені підпунктами 2-6 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», незалежно від кількості днів дії карантину на місяць, тобто:

• гаряче водопостачання - 2,4 куб.

• холодне водопостачання - 3,0 куб.

• водовідведення - 5,4 куб.

• електропостачання - 165 кВт.

11 серпня 2021 року постановою Кабінету Міністрів України № 842 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України № 247 від 25.03.2020 року «Про особливості надання житлових субсидій» , а саме на період карантину для регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки проводити розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, що встановлені підпунктами 2-6 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування”, незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Отже що відбулось із субсидією в м.Славутич.

На протязі жовтня місяця по м.Славутич призначалась житлова субсидія відповідно до соціальних стандартів.

30 жовтня 2021 року по Київській області встановлено «ЧЕРВОНИЙ» рівень епідемічної небезпеки. В зв’язку з чим в листопаді 2021 року працівниками управління соціального захисту було проведено автоматичний перерахунок з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів за жовтень місяць, та автоматичний перерахунок в зв’язку із повним опалювальним місяцем починаючи з листопада місяця. Повідомлення про ці нарахування за жовтень та листопад місяць 2021 року, з урахуванням збільшених норм, були рознесено всім отримувачам житлової субсидії.

23 грудня 2021 року по Київській області ЗНЯТО «червоний» рівень епідемічної небезпеки, тому в січні місяці 2022 року працівниками управління соціального захисту проведено автоматичний перерахунок за січень 2022 року, яким зменшено соціальні норми на 50%, що і призвело до зменшення розміру житлової субсидії.

Для отримання консультації Ви можете звернутись до управління соціального захисту населення Славутицької міської ради за тел.: 3-01-12

18:05