Чи варто купувати дешевий кабель, нехтуючи гарантіями безпеки?

Природно, що кожна практична і розумна людина прагне заощадити власні гроші і одночасно підібрати оптимальний варіант вартості товару. Однак, є деякі категорії виробів, економити на яких не тільки не має сенсу, але і це може викликати небажані наслідки в майбутньому. До таких категорій товарів відноситься і покупка кабелю. Адже від того, який товар ви виберете - якісний кабель або дешевий - безпосередньо залежить безпека вас і оточуючих людей.

Український ринок, на жаль, рясніє кабельною продукцією, яку навіть з натяжкою не можна назвати якісною. Чому відбувається поширення таких неякісних товарів? Однією з явних причин є бажання деяких підприємливих людей заробити багато, при цьому вклавши зовсім мало коштів у виробництво. Для цього і використовуються підпільні виробництва, невідповідні або застаріле обладнання, неякісна сировина, праця некваліфікованого персоналу. Другою причиною є те, що як би там не було, прагнення заощадити призводить до того, що на такі товари все ще є попит. А також відсутність знань у покупців, які б допомогли відрізнити за певними ознаками підроблення від оригінальної продукції. Саме тому потрібно звернути увагу на основні відмінні риси фальсифікату.

кабель


Отже, за рахунок чого ж знижується ціна фальсифікованого вироби? Це найчастіше порушення технології процесу, до яких можна віднести:

  • менший, ніж необхідно діаметр дроту;
  • заміна матеріалу міді, на покритий міддю алюміній;
  • виготовлення дроту з відходів виробництва;
  • утоньшение ізоляційної оболонки;
  • робота некомпетентного персоналу на застарілому обладнанні.

До речі, у нас найкращі ціни на силовий кабель АВВГ, інтернет-магазин «VSE-E»!

Найчастіше підробляють «ходову» кабельну продукцію і продукцію, для випуску яких не потрібно якесь дороге або рідкісне обладнання.

У чому ж полягає ризик використання такої продукції? Наприклад, якщо відбувається перегрів проводки і пошкодження ізолятора, відразу ж падає потужність лінії передач, що може призвести до короткого замикання і подальшого загоряння. При відсутності дотримання нормативів розмірів перетину кабелю, в ньому з'являються так звані «раковини» верхнього шару, що також нерідко призводить до пожежі через замикання.

При покупці неякісного кабелю, ви незабаром будете змушені знову змінювати його і витрачати додаткові кошти. І швидше за все, в результаті сума покупки неякісного кабелю і його заміна вийде значно більше, ніж покупка хорошого вироби спочатку.

Не купуйте продукцію сумнівного виробництва у сумнівних продавців! Звертайтеся в інтернет-магазин «VSE-E». Відмінна якість, надійні виробники, оптимальна ціна, тільки якісна продукція та висококваліфіковані фахівці по телефону:

22:50