Чернігівський міський голова та депутати міської ради взяли участь у стрілецькому дні батальйону тер

Сьогодні з ініціативи чернігівського міського голови Владислава Атрошенка він та депутати міської ради (за бажанням) взяли участь в навчальних стрільбах, які проводить для потенційних учасників національного спротиву чернігівський батальйон територіальної оборони. Цивільні учасники навчань отримали перші або згадали призабуті навички у стрільбі з автомата і пістолета, а також прослухали короткий інструктаж з першої медичної допомоги.

Як підкреслив міський голова у своєму коментарі журналістам, мета його участі  у стрільбах, у першу чергу – показати приклад іншим чоловікам. Адже кожен мер повинен бути прикладом для своєї громади. Територіальна оборона - важлива. Окрім того, що в разі військових дій це додатковий спротив ворогу, охорона об’єктів критичної інфраструктури, життєзабезпечення міста, це ще й візуальна картинка для російського суспільства. Щоби батьки російських солдат розуміли, що на їхніх дітей, які виконують вірогідні злочинні команди і йдуть на територію України, буде чекати неприємна несподіванка. Це бійці національного спротиву, які будуть стріляти на враження. Російське суспільство повинно вимагати від свого президента не направляти їхніх дітей в Україну.

Владислав Атрошенко додав, що сам він за посадою, відповідно до закону, є ланкою у вертикалі територіальної оборони. Тому й без написання заяв вже автоматично до неї належить. І виконає свій обов’язок.

Наразі всі чернігівці, які мають бажання пройти вишкіл для можливої участі в національному спротиві, також можуть прийти в місця  проведення таких навчань. Як повідомив заступник командира БТРО старший лейтенант Іваненко, змогу вчитися дають усім. Підрозділ зараз в активному відборі тих, хто хоче і може стати до його лав. Але спочатку людина приходить, придивляється, проходить початкове навчання, визначається у своїх рішеннях і діях. Стрілецькі дні проводяться щосуботи. Щоби мати точнішу інформацію – можна слідкувати за оголошеннями на сторінці БТРО в соцмережі. Чим більша кількість людей до цього залучиється – тим простіше буде організувати і охорону, і оборону.

Прес-служба Чернігівської міської ради

11:55