Чернігівська міська рада підтримала Звернення щодо забезпечення пільгової ціни на газ для харчової п

|

Чернігівська міська рада звернулася до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення пільгової ціни на газ для галузі харчової промисловості, зокрема, для підприємств хлібопекарської галузі. Відповідне рішення прийняте на засіданні 15-ї сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання 23 грудня.

Перед голосуванням за це звернення чернігівський міський голова Владислав Атрошенко проінформував депутатів, що від керівниці ТОВ «Чернігівський хлібокомбінат №2» Ольги Заїки надійшло звернення стосовно критичної ситуації у державній ціновій політиці на газ, що призводить до збиткової діяльності хлібопекарських підприємств. А понад 80% їх виробів – для соціальної сфери, для найбільш незабезпечених верств населення. Більше того, наразі під загрозою взагалі існування хлібопекарської галузі, зокрема, у нашому місті. Якщо ціна газу буде високою, підприємство треба буде зупиняти і близько 350 людей залишаться без роботи.

Враховуючи соціальну значимість такого продукту як хліб та дотримуючись стратегії підтримки та захисту місцевого виробника,  слушним буде затвердити відповідне звернення до керівництва держави, - зазначив міський голова.

"За рік ціна на газ для бізнесу зросла майже вдесятеро – у січневому контракті вона сягнула 52 тис. грн за тис. куб. м. За таких обставин частина ринку вже працює «в нуль» або отримує збитки, а у січні 2022 року деяким підприємствам може не вистачити доходів, щоб покрити заробітні плати працівників", - зазначено в тексті звернення. 

За інформацією підприємства, через здорожчання електроносіїв у структурі собівартості продукції їх частка збільшується з 5% до 25%. Все це може спровокувати перебої у виробництві хліба та його постачанні в заклади торгівлі, що неминуче викличе соціальну напругу в суспільстві та інші негативні наслідки економічного та соціального характеру.

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

|
12:48