Чернігівщина: забруднення аграріями дорожнього покриття може спричинити ДТП

В області активно йде кампанія зі збору врожаю. На жаль, зафіксовані непоодинокі факти виносу ґрунту на проїзну частину автодоріг сільськогосподарською спецтехнікою та великоваговими транспортними засобами при вивезенні з полів агропродукції.

Важливо, щоб в період війни працював бізнес та наповнювався бюджет. При цьому не має створюватись небезпека для дорожнього руху. Служба автомобільних доріг області просить агропідприємства та одноосібні селянські господарства бути свідомими та відповідальними. Адже забруднення асфальтобетонного покриття загрожує безпечним умовам дорожнього руху та може спричинити ДТП, травмування та загибель людей.

Потрібно забезпечити в місцях виїздів з полів роботу з очищення коліс від ґрунту. Не допускати вивезення бруду на дорожнє покриття з ваших земельних ділянок. Водії, будьте уважні за кермом! Особливо за дощової погоди. Адже велика кількість бруду на проїзній частині та узбіччях автодоріг утворює слизькість покриття. Виважено оцінюйте дорожню обстановку та обирайте безпечну швидкість руху.

Також потрібно повідомляти Службу автомобільних доріг у Чернігівській області за телефоном гарячої лінії +380674006080 про проблемні ділянки автошляхів, де є факти вивезення бруду з полів на дорожнє покриття і направляти інформацію щодо недобросовісних агровиробників до правоохоронних органів.

16:24