Чернігівщина: за незаконний вилов риби понад 230 тисяч гривень

Таку суму штрафу має сплатити рибалка з Менщини, який незаконно виловив 10 кілограмів риби. Чоловіка затримав 11 серпня Чернігівський рибоохоронний патруль.

Чоловік ловив рибу на річні Десна, поблизу с. Макошине Менської громади. Він використовував 4 одиниці заборонених знарядь лову - сіток зяберних (одностінних). В протизаконний спосіб порушник добув майже 10 кг риби: по 44 плоскирки і плітки, ляща - 18, окуня - 9, йоржа звичайного - 8, карася сріблястого - 7, білизни - 6, синця - 4, та по 1 судака, лина і щуки. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 232 118 грн.

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо-оперативна група ВП № 1 Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Менського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація:

З 1 серпня до 20 вересня 2022 року (включно) діє заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівської області. За недотримання заборони порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожен незаконно добутий екземпляр рака та штраф - до 680 грн.

07:53