​Через коронавирус в чернігівських лікарнях заборонили відвідувати хворих на стаціонарі

Влада міста заявила, що в наявності достатня кількість індивідуальних засобів захисту (костюми, маски) для лікарів. 


Також підготовлено запас лікарських засобів, деззасобів, антибіотиків. Місто замовило 50 тест-систем для визначення коронавируса. У медичних установах Чернігова ввели додаткові протиепідемічні заходи з протидії поширенню коронавируса.

Як повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради, управлінням охорони здоров'я видано наказ, який є обов'язковим для виконання у всіх медичних установах міста. Згідно з документом, в лікарнях заборонено відвідувати хворих в стаціонарах, але можна передавати передачі. Також в поліклінічних відділеннях розмежований прийом інфекційних і соматичних хворих, а в приймальних відділеннях посилений контроль за хворими, які надходять на стаціонарне лікування з метою раннього виявлення у них інфекційних захворювань. 

 Крім того, введені протиепідемічні заходи (відповідну циркуляцію повітря, обов'язковий масочний режим для всіх працівників, дотримання правил особистої гігієни, встановлені стаціонарні дезінфектори). У кожній установі створені робочі групи з координації всіх заходів, визначено відповідальних, функції головних лікарів і відповідні алгоритми дій на період карантину. 

 Керівник управління охорони здоров'я Владислав Кухар повідомив, що, згідно з рішенням міської влади, було додатково виділено 400 тис. Грн, які повністю пішли на міську лікарню №2, і вона закупила на ці гроші засоби індивідуального захисту (костюми, респіратори), медичний кисень, деякі позиції по медикаментах, дезінфікуючі засоби. «Це повинно поліпшити умови праці та захист медичних працівників та пацієнтів, які будуть лікуватися в інфекційному відділенні», - сказав він. Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Україні підтверджено три випадки інфікування коронавірусів.

15:40