Будівництво Палацу спорту в Чернігові відтепер відповідальність Офісу президента і ОДА, — Атрошенко

|

Будівництво в Чернігові Палацу спорту — відтепер компетенція Чернігівської облдержадміністрації. Проєкт передали обласному управлінню капітального будівництва, яке й буде замовником робіт. Про це йшлося на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 4 січня. Як ми вже повідомляли раніше, будівництво планується за кошти державного бюджету.

- Ми вважаємо, що якби й ми були розпорядниками, відповідально впоралися б із будівництвом Палацу спорту, зробили його якісно та вчасно. І зробили би з мінімумом технічних огріхів, які потребували б потім виправлень. Але, аби не звинувачували нас у стримуванні питання будівництва, на вимогу обласної державної адміністрації ми передали цей проєкт обласному УКБ, - прокоментував це рішення чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Одночасно він повідомив, що, відповідно до домовленості з ОДА, всі витрачені на проектні роботи кошти місту мають відшкодувати. Загальна вартість цих робіт - приблизно 11,5 млн гривень. Сюди входить проектування як самого Палацу спорту, так і реконструкції мереж до нього.

- Те, що стосується Палацу спорту, ми свою частину зробили вчасно. Зробили проєкт, я сподіваюсь якісний. Пройшли громадські обговорення, де і який це буде формат. Зараз це відповідальність вже Офісу президента і обласної державної адміністрації. Ми передали все, — Владислав Атрошенко.

Але надалі місто все-таки пропонуватиме, щоби технічний нагляд за будівництвом об’єкту, або, принаймні, участь у ньому здійснювало управління капітального будівництва міської ради.

- Може бути й таке, що технагляд буде області. Я не заперечую таке. Але нам треба письмово це зафіксувати, що у такому випадку і на балансі Палац спорту буде в області. Ми будем потім щорічно добудовувати та ремонтуватись (ред. — в іншому випадку). Це великі ризики для нас, — міський голова.
 

Довідково: Палац спорту планують збудувати на вул. Пушкіна, неподалік Мар'їного гаю.

(

фото Віталія Гриця)

Об'єкт буде багатофункціональним, пристосованим для занять великою кількістю ігрових видів спорту, зокрема, футзалом, баскетболом, волейболом, тенісом, бадмінтоном тощо. Також проєктом передбачено будівництво стіни для скелелазіння, сучасного 50-метрового стрілецького тиру, великого басейну з 8-а доріжками та невеликого басейну для початківців, відділення художньої гімнастики, залу для боксу, тренажерних залів, а також відновлювального центру. Приблизна вартість будівництва — 450 мільйонів гривень. На сьогодні наша область чи не єдина, яка свого Палацу спорту не має.

Прес-служба Чернігівської міської ради

|
12:39