Безпека в торгових центрах нашого міста: що говорять ніжинці?

27 червня війська рф атакували Полтавську область – ракети влучили у торговий центр у Кременчуці, де перебувало понад тисячу людей. Про прильоти у місті голова обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив о 16:00. Є загиблі та поранені.

Після того, як ця новина сколихнула всю Україну, журналісти MYNIZHYN.com дізнавалися, яка ситуація щодо безпечного перебування у торгових центрах нашого міста та що говорять про це пересічні ніжинці. Керівники різних торгових центрів нашого міста повідомляють, що на сьогоднішній день кожний з торгових, а також і офісних центрів має пожежні виходи, вогнегасники, таблички, де вказано аварійний вихід. В цілях безпеки керівники радять не називати ані назву ТРЦ, ані його місце розташування.

"Ви можете прийти і подивитися, що всі вищезазначені вимоги у нас чітко дотримані і погоджені з представниками відповідних структур, проте вказувати ані назву нашого приміщення, ані його розташування я не маю права, особливо у воєнний час" - зазначає керівник торгового центру в Ніжині.

Слід зазначити, що деякі торгові центри мають власне укриття.

"Ми не вірили, що буде війна, ніхто ж не готувався до такого… Ми наші напівпідвальні приміщення здавали в оренду, вони якісні, облаштовані, це не бомбосховища, а укриття. Проте, орендарі зараз пішли нам на зустріч і у разі повітряної тривоги, працівники нашого центру а також відвідувачі можуть ним скористатися", - розповідає керівник одного з торгово-офісних центрів Ніжина.

Більшість із ТРЦ Ніжина розташована неподалік один одного, і система оповіщення тривоги лунає по місту досить гучно, тому сигнал тривоги можна почути перебуваючи, як в ТРЦ, так і на вулиці. Пересічні ніжинці налаштовані двояко: хтось перебуває у панічному настрої, хтось тримає себе в руках, хтось вірить, що все буде добре, адже без віри ніяк!

"Я вже не знаю, як мені справлятися з моїми емоціями і як брати себе в руки, адже часті сигнали тривоги, погані новини, вибухи в інших містах, мене це все досить бентежить, засмучує і втомлює. I коли лунає тривога, в мене зразу терпнуть руки, я переживаю і боюсь! Намагаюся хоча б приблизно знати для себе всі найближчі укриття в тих місцях, де я перебуваю", - говорить ніжинка Юлія.

Наталія з Ніжина каже, що всі ми під Богом ходимо і ніхто не знає, як буде.

"Якщо лунає тривога і я перебуваю десь у місті або ж торговому центрі, звісно що я насторожуюсь, можу запитати про укриття, але від прильотів не сховаєшся, як не крути. Адже і напівпідвальні приміщення і укриття, все це може опинитися під завалами… Після вибухів у Кременчуці, звісно, що я насторожилась. Адже це Полтавська область, маленьке містечко, таке ж як і наше. Це досить насторожує і я думаю, що потрібно бути готовим до всього, але хочеться вірити, що така біда нас обійде стороною".

Житель Ніжина Михайло, якого ми зустріли в одному з торгових центрів нашого міста, запевняє, що потрібно не забувати, що у нас війна, але ні панічних настроїв чи тривожних станів допускати не можна.

"Я не можу собі дозволити весь час бути в напрузі чи тривожитись. Так, шкода людей, які загинули в Полтавській області, досить боляче, але треба триматися, для того, щоб бути корисним і працювати, бо якщо "розкиснеш", то який тоді з тебе стійкий українець? Нам треба жити і боротися задля нашої Перемоги, адже вона неодмінно буде! Вірю в наше ЗСУ!".

По темі: Окупанти завдали ракетні удари по ТЦ в Кременчуці. Є загиблі

10:34