Атрошенко про скиди у Стрижень. Спостерігаючи за рікою Стрижень, відчуваю себе британським вченим.

Депутати Чернігівської міської ради прийняли Програму поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2021-2025 роки (в галузі житлово-комунального господарства).

Нагадаємо, головним питанням цієї програми має стати очищення ріки Стрижень на ділянці від Героїв Чорнобиля до Київської.

Але справа в тому, що вже наразі ріка відчуває проблеми, які депутати називають жахливими:

- Спостерігаючи за рікою Стрижень, відчуваю себе британським вченим. Поясню чому: чим більше міська влада займається поліпшенням екологічного стану річки, тим їй все гірше й гірше. Жахлива ситуація склалася вже сьогодні. Це не побутові скиди, запахи на весь мікрорайон, - зазначив депутат Віталій Голець.

Міський голова Владислав Атрошенко визнав проблему, однак вважає, що вирішити її можливо лише за допомогою поліції:

- Технічно, потрібне провадження за фактом кримінальної справи, для того, щоб у рамках цієї кримінальної справи був допуск до підприємств. Треба ловити «на гарячому». Ми розуміємо, що це може бути одне з двох підприємств. Я їх називати не буду, - сказав мер міста. – Скиди дійсно були зафіксовані останнім часом. У воді повністю відсутній кисень, тобто там не може існувати нічого живого. Це наслідок промислових скидів. Ніякі інші скиди до такого не призведуть.

16:10